Ναυτία και προβλήματα εγκυμοσύνης
Γενικά
Λόγω της συχνότητάς τους αυτής, οι περισσότερες γυναίκες αναμένουν τη ναυτία και τον έμετο ως πιθανό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης τους, όμως, αυτό δε μειώνει σε τίποτα την ταλαιπωρία τους, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη και να επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους.
Η ομοιοπαθητική αγωγή είναι η πλέον κατάλληλη για την εξάλειψη των συμπτωμάτων ναυτίας και εμέτου, καθώς τα φάρμακα που χορηγούνται δεν είναι χημικά, δεν έχουν καμία παρενέργεια, ενώ παράλληλα ενισχύουν συνολικά την έγκυο και βοηθούν επικουρικά στην κύησή της, ακόμα κι αν αντιμετωπίσει άλλου είδους προβλήματα, όπως οι διακυμάνσεις της διάθεσης ή μια επαπειλούμενη κύηση.
Πότε εμφανίζονται η ναυτία και οι έμετοι στην κύηση;
Σε αντίθεση με μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η ναυτία και οι έμετοι έρχονται μόνο το πρωί, τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Ποια είναι η αιτία της ναυτίας και των εμέτων;
Ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί ότι η ναυτία και οι έμετοι ξεκινούν παράλληλα με την έναρξη παραγωγής της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG), αμέσως μετά την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στο ενδομήτριο.
Σύμφωνα με άλλες επιστημονικές προσεγγίσεις, η ναυτία και οι έμετοι ενδέχεται να συνδέονται και με ψυχολογικούς παράγοντες.
Ποιοι παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης ναυτίας και εμέτων στην κύηση;
– Έχει εκδηλώσει ναυτία και έμετοι σε προηγούμενη εγκυμοσύνη
– Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ναυτίας και εμέτων στην κύηση
– Έχει γενικό ιστορικό ναυτίας (π.χ. σε μέσα μεταφοράς)
– Έχει έντονο στρες
– Έχει πολλαπλή κύηση
Τι είναι η υπερέμεση της κύησης;
Είναι μια σπάνια κατάσταση με άγνωστη αιτιολογία που εμφανίζεται σε ποσοστό μικρότερο του 2% των κυήσεων και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διατροφική ανεπάρκεια, απώλεια βάρους και κέτωση.
Πώς αντιμετωπίζονται η ναυτία και οι έμετοι στην κύηση;
Εξαίρεση γίνεται μόνο στις περιπτώσεις υπερέμεσης της κύησης, για την αντιμετώπιση της οποίας χορηγούνται χημικά φάρμακα.
Στην ομοιοπαθητική, αντίθετα, η ναυτία και οι έμετοι αντιμετωπίζονται με τη χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία δεν έχουν παρενέργειες και δεν θέτουν σε κανένα κίνδυνο την κύηση.
Αντίθετα, θωρακίζουν την έγκυο γυναίκα συνολικά και βοηθούν στην αντιμετώπιση παράλληλων προβλημάτων της εγκυμοσύνης, όπως οι διακυμάνσεις στη διάθεση.
Πόσο σύντομα δρουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;
Η έγκυος βλέπει αισθητή διαφορά έως και πλήρη εξάλειψη των συμπτωμάτων μέσα σε μια εβδομάδα από την έναρξη λήψης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.
Σε ποια άλλα προβλήματα της εγκυμοσύνης βοηθά η ομοιοπαθητική;
Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες περιπτώσεις επαπειλούμενης κύησης.
Μπορώ να παίρνω ομοιοπαθητικά φάρμακα όταν κάνω αγωγή για πιθανή αποκόλληση;
Γιατί να κάνω ομοιοπαθητική;
Επίσης, ως ολιστική προσέγγιση, η ομοιοπαθητική δεν επιδρά μόνο στα σωματικά συμπτώματα αλλά και στα ψυχικά, βελτιώνοντας τη γενικότερη υγεία, ευεξία και ψυχοσωματική ισορροπία της ασθενούς.
Add Comment