Παιδικές ιώσεις και Ομοιοπαθητική
Παιδικές ιώσεις και Ομοιοπαθητική

Με τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία να έχουν ανοίξει, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις το παιδί να κολλήσει κάποια ίωση και να τη μεταφέρει και στο σπίτι.

Αυτό συμβαίνει σε όλους όταν βρίσκονται σε κοινούς χώρους, πόσο μάλλον στα παιδιά. Το πόσο εύκολα αρρωσταίνει κάποιος, εξαρτάται κυρίως από το πόσο γερός είναι ο οργανισμός του, πόσο γερή ισχυρή άμυνα έχει. Οι ευάλωτοι οργανισμοί θα προσβληθούν πιο εύκολα.

Η χορήγηση φαρμάκων και αντιβιοτικών ναι μεν θα σκοτώσει τα μικρόβια, και ο οργανισμός με ό,τι δυνάμεις του έχουν απομείνει θα επανέλθει, αλλά λόγω της αποδυνάμωσής του θα προσβληθεί πιο εύκολα από την επόμενη ίωση!

Ειδικά για τα παιδιά έως 6 ετών, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους αρρωσταίνουν κατά μέσο όρο από 10 έως 15 λοιμώξεις, με μέση διάρκεια συμπτωμάτων 10 έως 15 ημέρες. Αυτό σημαίνει, ότι ένα παιδί σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι άρρωστο 150-200 ημέρες το χρόνο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Η Ομοιοπαθητική αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή περίθαλψης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας και την προστασία του έναντι των λοιμώξεων, με τρόπο απόλυτα φυσικό.

Πώς μπορεί η Ομοιοπαθητική να βοηθήσει το παιδί μου;

Η Ομοιοπαθητική όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας όταν είναι άρρωστο, αλλά επιπλέον όταν το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ισχυρότερο, μπορεί να το βοηθήσει να αποφύγει επαναλαμβανόμενες ασθένειες και λοιμώξεις, αντί να κολλάει ό,τι υπάρχει στο περιβάλλον του.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια φιλική προς τα παιδιά μέθοδος θεραπείας, καθώς οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαρμάκων της είναι φυσικές, χωρίς παρενέργειες και μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια την ασθένεια ή τη λοίμωξη, θεραπεύοντας πολύ γρήγορα!

Δεδομένου ότι τα παιδιά επηρεάζονται κυρίως από επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, όπως βήχας, κρύο, αμυγδαλές, παιδικό έκζεμα, δυσεντερία κ.λπ., η ομοιοπαθητική θεραπεία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η χρήση της ομοιοπαθητικής όχι μόνο εξασφαλίζει μια γρήγορη θεραπεία αλλά και περιορίζει την επανεμφάνιση της πάθησης από την οποία πάσχει το παιδί.

Πώς γίνεται η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στα παιδιά;

Εκτός του ότι η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει μια λοίμωξη κατά τη φάση της έξαρσής της, ενισχύει και το ανοσοποιητικό, ώστε να μειωθούν τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια. Αυτό επιτυγχάνεται, όταν ένας γονιός ξεκινήσει να κάνει ομοιοπαθητική αγωγή στο παιδί του προληπτικά, πριν εμφανιστούν οι λοιμώξεις, προτού δηλαδή ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι το παιδί από νωρίς θα πάρει το ομοιοπαθητικό φάρμακο που του ταιριάζει και, ως αποτέλεσμα, θα έχει ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού ή του σπιτιού. Ωστόσο, ακόμα κι αν η ομοιοπαθητική αγωγή δεν ξεκινήσει προληπτικά, αλλά πάνω στην κρίση της λοίμωξης, τότε με τη χορήγηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων η λοίμωξη περνά πιο γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί η λήψη αντιβίωσης.

Ποιες λοιμώξεις αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής;

Η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει εξαιρετικά ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, βρογχίτιδες και γενικά ιώσεις που κολλούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

Πότε είναι καλύτερο να ξεκινήσει η ομοιοπαθητική αγωγή για το παιδί;

Το καλύτερο είναι οι ασθενείς να έρχονται πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, αρχές Σεπτέμβρη ή και με την πρώτη ίωση. Είναι σημαντικό οι γονείς να μην χορηγούν στο παιδί αντιβίωση, αλλά να ξεκινούν ομοιοπαθητική θεραπεία, ακόμα και πάνω στην κρίση.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

 

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *