Πώς μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική τα παιδιά στο σχολείο;
Πώς μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική τα παιδιά στο σχολείο;

Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τα παιδιά, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά για να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες της σχολικής ζωής και τους γονείς να μην αγχώνονται για τις ιώσεις που «κυκλοφορούν» στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν φυσική προέλευση, δεν προκαλούν παρενέργειες και ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας την άμυνά του και επιλέγονται ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού. Προτείνονται εκεί που τα χημικά φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, τα βρέφη και τα μικρά παιδιά.

Ομοιοπαθητική και σχολικό περιβάλλον

Η επιλογή του σωστού ομοιοπαθητικού ιατρού και του σωστού ομοιοπαθητικού φαρμάκου μπορεί να βοηθήσει αρκετά τα παιδιά να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον, να ξεπεράσουν τον φόβο και το άγχος τους και να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις.  Μπορεί επίσης, να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν την υπερκινητικότητα, τις δυσκολίες στη συγκέντρωση και στη μνήμη, αλλά και το τραύλισμα.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να προστατεύσει το παιδί σας από πολλές ασθένειες. Βοηθά το παιδί να αντιμετωπίσει κοινά κρυολογήματα και γρίπη κάθε μορφής που συνήθως εμφανίζονται στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο αφού με την Ομοιοπαθητική και τον τρόπο ζωής και διατροφής του, το παιδί έχει αποκτήσει γερό ανοσοποιητικό σύστημα και δεν θα αρρωστήσει ή αν αρρωστήσει θα το ξεπεράσει πολύ γρήγορα. Η Ομοιοπαθητική ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και είναι άκρως αποτελεσματική και σε ασθένειες που ταλαιπωρούν αρκετά τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, όπως: αλλεργίες, το άσθμα, οι δερματικές παθήσεις, τον αυτισμό, σπαστικές βρογχίτιδες, λαρυγγίτιδες, δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση, έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, μυρμηγκιές, ωτίτιδες, μύκητες, γαστρεντερίτιδες, διάρροια.

Πώς δρα η Ομοιοπαθητική στα παιδιά;

Δύο από τα σημαντικότερα προτερήματα της Ομοιοπαθητικής σε σχέση με την κλασική (συμβατική) ιατρική είναι το γεγονός πως εστιάζει και επιχειρεί να εντοπίσει και να θεραπεύσει την αιτία του προβλήματος και όχι τα συμπτώματα. Επίσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού των παιδιών ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μικρόβια και τους ιούς πιο εύκολα, και δεν το αποδυναμώνει, όπως συμβαίνει συχνά με τα κλασικά φάρμακα. Ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα είναι ότι επειδή απευθύνονται σε παιδιά, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι ευχάριστα στη γεύση και έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε αντιδράσεις από το παιδί στην προσπάθειά σας να του τα δώσετε.

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, επειδή αποτελούνται από φυσικά συστατικά και είναι απόλυτα ασφαλή για τα παιδιά. Δρουν πιο γρήγορα απ’ ότι τα κλασικά φάρμακα και δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους σε περίπτωση που καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσότητα.

Η χρήση ασφαλέστερων, φυσικών μεθόδων θεραπείας όπως είναι η Ομοιοπαθητική είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε βρέφη και νεαρά παιδιά, που ο οργανισμός τους αναπτύσσεται. Μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμένο το παιδί που έχει δίαιτα «φτωχή» σε φάρμακα, γιατί θα αρρωσταίνει πολύ λιγότερο και θα περνά γρηγορότερα και ευκολότερα τις αρρώστιες – επίσης είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξει σοβαρότερα νοσήματα.

Η συνεχής κατανάλωση φαρμάκων και αντιβιώσεων στα παιδιά εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού τους και τα κάνει πιο επιρρεπή σε διάφορες ασθένειες. Με την Ομοιοπαθητική μπορούμε να φροντίσουμε να έχουν τα παιδιά μας βέλτιστη υγεία με λίγα ή καθόλου φάρμακα στις περισσότερες περιπτώσεις και να χτίσουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα χωρίς παρενέργειες, βοηθώντας τα να μην αρρωσταίνουν καθόλου ή αν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα να αναρρώσουν γρήγορα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *