Ουρολοίμωξη: Αντιμετώπιση με Ομοιοπαθητική
Ουρολοίμωξη: Αντιμετώπιση με Ομοιοπαθητική

Η ουρολοίμωξη προκαλείται όταν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που φυσιολογικά εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της ουρήθρας δεν αποβάλλονται άμεσα, αλλά εγκαθίστανται και προκαλούν φλεγμονή. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το περιβάλλον να είναι ευνοϊκό, δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να είναι ασθενές και ευάλωτο.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης;

Τα πρώτα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι τα παρακάτω:

  • Συχνουρία
  • Πόνος κατά την ούρηση
  • Τσούξιμο κατά την ούρηση
  • Δύσοσμα ούρα
  • Πόνος στην κοιλιά
  • Αιματουρία
  • Πυρετός
Πώς γίνεται η διάγνωση της ουρολοίμωξης;

Τον κύριο τρόπο διάγνωσης της ουρολοίμωξης αποτελεί η καλλιέργεια ούρων.  Αν το πρόβλημα επιμένει, ο γιατρός μπορεί να παραπέμψει τον ασθενή σε περαιτέρω εξετάσεις, όπως υπέρηχο, πυελογραφία και κυστεοσκόπηση. Επίσης, η κλινική εξέταση του ασθενούς με ουρολοίμωξη πρέπει να περιλαμβάνει εξέταση των έξω και έσω γεννητικών οργάνων. Η σημασία της έγκειται στο γεγονός ότι γυναικολογικά προβλήματα όπως η κολπίτιδα, μπορεί να εκδηλωθούν με συμπτωματολογία ουρολοιμώξεων και ότι γυναικολογικές παθήσεις προδιαθέτουν σε ουρολοιμώξεις συνήθως υποτροπιάζουσες. Η ουρολοίμωξη απαντάται συχνότερα σε γυναίκες, ωστόσο όταν νοσούν οι άνδρες τα συμπτώματα είναι συνήθως εντονότερα και απαιτείται μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας.

Αναλόγως με το σημείο που προσβάλλει το μικρόβιο, η λοίμωξη μπορεί να είναι:

Κυστίτιδα: λοίμωξη της ουροδόχου κύστης

Ουρηθρίτιδα: λοίμωξη της ουρήθρας στους άνδρες

Πυελονεφρίτιδα: λοίμωξη στα νεφρά

 

Αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης με Ομοιοπαθητική

Η επιλογή της θεραπείας και του ομοιοπαθητικού φαρμάκου βασίζεται στα ιδιαίτερα συμπτώματα του κάθε ασθενή. Υπάρχει πληθώρα ομοιοπαθητικών φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Συνήθως, στους περισσότερους ασθενείς, τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής θεραπείας για τις οξείες περιπτώσεις ουρολοίμωξης γίνονται εμφανή σε μερικές ώρες, με την ύφεση των συμπτωμάτων του ασθενούς. Η συνεχιζόμενη ομοιοπαθητική θεραπεία, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά η ευαισθησία του οργανισμού στις ουρολοιμώξεις, και συνεπώς η συχνότητα υποτροπών και η βαρύτητα των επεισοδίων.

Πηγή: https://www.homeopathy.gr/

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *