Ύπνος στην εγκυμοσύνη. Ναι μπορείτε να πετύχετε καλύτερο ύπνο με 6 απλές κινήσεις!
Ύπνος στην εγκυμοσύνη. Ναι μπορείτε να πετύχετε καλύτερο ύπνο με 6 απλές κινήσεις!

Κάθε μέλλουσα μανούλα χρειάζεται επαρκή ύπνο διανύοντας την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρόλες τις αλλαγές που βιώνει στο σώμα της και στις ορμόνες της και συχνά την εμποδίζουν να κοιμηθεί.

  1. Κατανάλωση ελαφρών γευμάτων νωρίς το βράδυ

Στην περίοδο της εγκυμοσύνης επιτρέπεται η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων, ωστόσο συνίσταται η κατανάλωση του τελευταίου γεύματος να είναι τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν από τον ύπνο.

  1. Ύπνος στο πλάι

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος τόσο στη μέλλουσα μητέρα, όσο και στο έμβρυο. Παράλληλα, καθώς κοιμάστε στην συγκεκριμένη θέση μπορείτε να ανακουφιστείτε από τυχόν πόνους στην πλάτη, και έτσι θα καταφέρετε να κοιμάστε καλύτερα.

  1. Σωστή χρήση του μαξιλαριού

Τοποθετήστε το μαξιλάρι έτσι ώστε να έχετε καλά στηριγμένο το κεφάλι σας, ενώ παράλληλα το πάνω μέρος του σώματός σας θα είναι ανασηκωμένο μερικά εκατοστά. Σε αυτή τη θέση, ασκείτε μικρότερη πίεση στο διάφραγμα και μπορείτε να αναπνεύσετε ευκολότερα.

  1. Ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου σας

Καθώς η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να έχετε μια μέση θερμοκρασία στον χώρο σας, έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα και όχι δυσφορία.

Διώξτε αποτελεσματικά την υπερένταση!

  1. Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μένετε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές που παράγουν φως και θόρυβο, όπως τηλεόραση ή κινητό.

Η Ομοιοπαθητική συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των διαταραχών ύπνου στην εγκυμοσύνη, αλλά ακόμη και σε ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων της εγκυμοσύνης, όπως είναι οι διακυμάνσεις στη διάθεση, η δυσκοιλιότητα και οι καούρες, τα οιδήματα και οι ουρολοιμώξεις.

Ναυτία και προβλήματα εγκυμοσύνης