Φυσικές θεραπείες για τον πυρετό στα παιδιά
Φυσικές θεραπείες για τον πυρετό στα παιδιά

Ο πυρετός αν και αποτελεί την ισχυρότερη φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού,  ανησυχεί τους περισσότερους ανθρώπους, και ειδικά όταν εμφανίζεται στα παιδιά, πράγμα που συμβαίνει αρκετά συχνά, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται. Η πιο εύκολη λύση για να «ρίξετε» τον πυρετό είναι τα αντιπυρετικά, αλλά δεν αποτελεί την ιδανική λύση και είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε μία πιο φυσική λύση. Ας δούμε παρακάτω πέντε φυσικές θεραπείες για τον πυρετό στα παιδιά.

Να δίνετε στο παιδί να πίνει πολλά υγρά

Να έχετε το παιδί δίπλα σας και να φροντίζετε να πίνει πολλά υγρά, όπως νερό, φυσικούς χυμούς, ροφήματα και ζωμούς, ώστε να μην αφυδατωθεί το σώμα του. Να το ενθαρρύνετε να πίνει και 1-2 γουλιές παραπάνω, από αυτό που πίνει μόνο του.

Ξυδόκαλτσες και Λεμονόκαλτσες για να πέσει ο πυρετός

Πέρα από ένα ζεστό μπάνιο, μπορείτε να δοκιμάσετε και τη μέθοδο με τις λεμονόκαλτσες και τις ξυδόκαλτσες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε τις κάλτσες του παιδιού σε χλιαρό νερό με λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιών με τις φλούδες τους μέσα. Στη συνέχεια φορέστε τις κάλτσες στο παιδί και τυλίξτε τα πόδια του με μία πετσέτα και κουβέρτα.

Ελαφριά έως καθόλου γεύματα αν δεν θέλει να φάει το παιδί σας

Μην δίνετε να φάει τίποτα το παιδί σας αν δεν θέλει, όταν έχει πυρετό – καλό θα του κάνετε, όχι κακό, όσο περίεργο κι αν σάς ακούγεται! Ο οργανισμός του είναι τόσο απασχολημένος με την ασθένεια και χρησιμοποιεί τόσους μηχανισμούς για να αναπτύσσει πυρετό και όλες τις άλλες άμυνες (βήχα, φλέγμα κλπ.). Αν πρέπει επιπλέον να ξοδεύει και ενέργεια για την πέψη, θα είναι σαφώς χειρότερα. Αν θέλουν να φάνε, είναι προτιμότερο να τους δίνετε ελαφριά γεύματα και μικρές μερίδες. Το πιο σημαντικό είναι να ενυδατώνεται, όχι να τρώει!

Φτιάξτε κοτόσουπα και τσάι του βουνού

Μία παραδοσιακή συνταγή όπως η κοτόσουπα και το άκρως θαυματουργό ρόφημα από τσάι του βουνού  της ελληνικής υπαίθρου θα βοηθήσουν αρκετά!

Δώστε χρόνο στο παιδί σας να ξεκουραστεί

Η αρρώστια πρέπει να κάνει τον κύκλο της, συνήθως η εμπύρετη ίωση διαρκεί 3-5 ημέρες. Δώστε τον χρόνο στο παιδί σας να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί αρκετά και μην το ντύνετε με χοντρά ρούχα.

Ρίξτε τον πυρετό με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής

Ο Ομοιοπαθητικός ιατρός θα εξετάσει τη γενική εικόνα του παιδιού και θα χορηγήσει το κατάλληλο σκεύασμα, το οποίο δεν θα έχει ως κύριο στόχο να ρίξει μόνο τον πυρετό, αλλά να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού στο σύνολό του, να το βοηθήσει να κοιμηθεί και να αναρρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Πηγή: https://www.kemper.gr/

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *