5 Φυσικοί Τρόποι Απαλλαγής από τα Κουνούπια
5 Φυσικοί Τρόποι Απαλλαγής από τα Κουνούπια

Τα κουνούπια είναι ίσως από τα πιο ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού! Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευνοούν την αναπαραγωγή και την κυκλοφορία τους. Τα κουνούπια τρέφονται κυρίως με γύρη και νέκταρ, αλλά τα θηλυκά κουνούπια χρειάζονται και αίμα για την ωρίμανση των αυγών τους. Αναζητούν το θύμα τους στον άνθρωπο ή σε θερμόαιμα ζώα και προσελκύονται από την υγρασία, τη σωματική θερμότητα, τον ιδρώτα, αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε. Ας δούμε μαζί 5 φυσικούς τρόπους για να απωθήσετε και να απαλλαγείτε από τα κουνούπια!

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με τα κατάλληλα φυτά

Καλλιεργήστε στον κήπο και στη βεράντα σας φυτά που διώχνουν τα κουνούπια, όπως ο δυόσμος, η λεβάντα, η αρμπαρόριζα, η σιτρονέλα, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η μέντα, το μελισσόχορτο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, η καλέντουλα και ο μαϊντανός. Τα φυτά αυτά και θα ομορφύνουν τον χώρο σας, αλλά και θα σας γλιτώσουν από τα ενοχλητικά κουνούπια.

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με αιθέρια έλαια

Αν δεν έχετε κήπο ή δεν θέλετε να βάλετε φυτά στο μπαλκόνι σας, τότε η χρήση αιθέριων ελαίων είναι μία πολύ καλή λύση στην προστασία σας από τα κουνούπια. Τα έλαια λεβάντας, δεντρολίβανου, ευκάλυπτου, ψευδομελέλαιου, σιτρονέλας και λεμονόχορτου είναι ιδανικά για αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε να ψεκάσετε τον χώρο σας και το σώμα σας (αφού τα αναμείξετε με λίγες σταγόνες νερού). Με αυτόν τον τρόπο θα μυρίσει φρεσκάδα και καθαριότητα το σπίτι σας και θα διώξετε και τα κουνούπια!

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με…ελληνικό καφέ!

Αντί να αγοράσετε τα «φιδάκια» του εμπορίου που είναι βλαβερά για την υγεία σας και το περιβάλλον, χρησιμοποιήστε ελληνικό καφέ. Τοποθετήστε τον σε ένα αλουμινόχαρτο και ανάψτε τον. Όσο θα σιγοκαίει ο καφές, δεν θα σας πλησιάσει κουνούπι.

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με σκόρδο

Αν σας αρέσει το σκόρδο, καταναλώστε το άφοβα. Το σκόρδο, αφού μπει στο στομάχι μας καταλήγει στο αίμα και η μυρωδιά του αναδύεται από τον ιδρώτα μας, απωθώντας αποτελεσματικά τα κουνούπια.

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια χρησιμοποιώντας κουνουπιέρες και αποφεύγοντας τα λιμνάζοντα νερά

Εάν έχετε μωρό ή μικρά παιδιά και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά εντομοαπωθητικά, τότε τοποθετήστε κουνουπιέρες στις κρεβατοκάμαρες αφού τις ψεκάσετε με κάποιο από τα αιθέρια έλαια που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης, τοποθετήστε ανεμιστήρες και αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά σε γλάστρες ή σε μπολ στο σπίτι σας, γιατί θα γίνουν εστίες συγκέντρωσης κουνουπιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *