5 τροφές που συμβάλλουν στην προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο
5 τροφές που συμβάλλουν στην προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, η ανάγκη για προστασία της επιδερμίδας μας από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με την ελεγχόμενη ηλιοθεραπεία, αλλά κυρίως με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας, αλλά και να αποκτήσουμε ένα όμορφο μαύρισμα. Στο παρόν άρθρο θα ανακαλύψουμε 5 τροφές που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης, στην προστασία, αλλά και στην ανάπλαση της επιδερμίδας μετά την έκθεσή μας στον ήλιο.

 

Ντομάτα για την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο

Η ντομάτα είναι μία εξαιρετική τροφή για το δέρμα μας.  Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην αποφυγή εγκαυμάτων από τον ήλιο και προστατεύει την επιδερμίδα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι επίσης, μία πλούσια πηγή βιταμίνης Α, σεληνίου, βιταμίνης C και β-καροτίνης. Επιβραδύνει τη γήρανση και συντελεί στη διατήρηση ενός ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

 

Καρότα για την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο

Τα καρότα είναι μία τροφή πλούσια σε β-καροτίνη και βιταμίνη Α και συμβάλλουν στη φυσική αντηλιακή προστασία του δέρματός μας. Επίσης, περιλαμβάνουν βιταμίνη C και βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας με την αντιοξειδωτική τους δράση και την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Βερίκοκο για την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο

Τα βερίκοκα είναι άλλη μία τροφή πλούσια σε βιταμίνη Α, β-καροτίνη και λυκοπένιο, στοιχεία που βοηθούν στο μαύρισμα, αλλά προστατεύουν και αναπλάθουν την επιδερμίδα μας. Τα βερίκοκα έχουν μαλακτική και ενυδατική δράση καταπραΰνοντας το αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα.

 

Γλυκοπατάτες για την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο

Οι γλυκοπατάτες είναι μία εξαιρετική πηγή β-καροτίνης, βιταμίνης Α, C και E και βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες του ηλίου, στην παραγωγή κολλαγόνου, στην πρόληψη των ρυτίδων και στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος.

 

Αμύγδαλα και κολοκυθόσποροι για την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο

Οι ξηροί καρποί και ειδικά τα αμύγδαλα και οι κολοκυθόσποροι είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Ε. Περιέχουν και ασβέστιο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά τα στοιχεία προστατεύουν την επιδερμίδα μας, βοηθούν στην ανάπλασή της με την παραγωγή κολλαγόνου και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό, χαρίζοντας μία λαμπερή επιδερμίδα και προστασία από τον ήλιο.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *