4 Φυσικοί Τρόποι Ηλιοπροστασίας για Παιδιά
4 Φυσικοί Τρόποι Ηλιοπροστασίας για Παιδιά

Πέρα από τη χρήση αντηλιακού για παιδιά άνω των 3 ετών υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φυσικοί τρόποι που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να εξασφαλίσετε επαρκής ηλιοπροστασία. Τα μικρά παιδιά έως 3 ετών και τα βρέφη δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, παρά μόνο για ελάχιστα λεπτά ή ιδανικά καθόλου. Τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να απολαύσουν τον ήλιο πριν τις 10.30 το πρωί και μετά τις 17.00 το απόγευμα ώστε να μην εκτεθούν στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου. Ας δούμε παρακάτω 4 φυσικούς τρόπους ηλιοπροστασίας για τα παιδιά σας.

 

Σκιά για φυσική ηλιοπροστασία για τα παιδιά σας

Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο και να αναζητήσετε φυσική σκιά κάτω από ένα δέντρο στην παραλία αν υπάρχει ή να τοποθετήσετε τέντα θαλάσσης ή ομπρέλα. Προφυλαχθείτε και από την έμμεση έκθεση στον ήλιο, η οποία συνήθως γίνεται μέσω αντανάκλασης της ακτινοβολίας στην άμμο και το νερό, φορώντας πάντα το καπέλο σας, εσείς και τα παιδιά σας, ακόμα και αν βρίσκεστε κάτω από σκιά.

Καπέλο για φυσική ηλιοπροστασία για τα παιδιά σας

Το καπέλο αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο για να προστατεύονται τα παιδιά σας με φυσικό τρόπο από τον ήλιο. Φορέστε στα κεφαλάκια τους ένα βαμβακερό καπέλο με UV προστασία και μεγάλο γείσο για να προστατεύσετε όχι μόνο το κεφάλι και το πρόσωπό τους, αλλά και το σβέρκο, τους ώμους τους και αρκετά μεγάλο μέρος του σώματός τους. Το καλύτερο είναι πως όπου και να πηγαίνουν θα έχουν μαζί τους τη σκιά!

Ανοιχτόχρωμα ρούχα για φυσική ηλιοπροστασία για τα παιδιά σας

Καλό είναι τα παιδιά σας να φοράνε ρούχα στην παραλία, όσο πιο ανοιχτόχρωμα, μακριά και ελαφριά γίνεται. Υπάρχουν ειδικά αντηλιακά ρούχα και μαγιό στην αγορά, αλλά και ένα απλό λευκό βαμβακερό μακρύ μπλουζάκι μπορεί να προσφέρει έως και τριάντα φορές περισσότερη ηλιοπροστασία. Σιγουρευτείτε πως η ηλιακή ακτινοβολία δεν διαπερνά τα ρουχαλάκια τους, βάζοντας το χέρι σας κάτω από το ρούχο. Αν δεν φαίνεται το χέρι σας σημαίνει πως το ρούχο μπορεί να απορροφήσει την ηλιακή ακτινοβολία.

Αντηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο για φυσική ηλιοπροστασία για τα παιδιά σας

Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά τα παιδιά μας μπορούν να πάθουν έγκαυμα και στο αυτοκίνητο, ειδικά αν χτυπάει ο ήλιος και το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο για πολλή ώρα. Τα σκίαστρα και τα κουρτινάκια που τοποθετούμε στα παράθυρα δεν καλύπτουν όλα τα σημεία με αποτέλεσμα οι ακτίνες του ήλιου να περνάνε. Μία λύση είναι η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών στα παράθυρα του αυτοκινήτου, οι οποίες απορροφούν έως και το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας και μειώνουν τη θερμότητα που μεταφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αν τηρήσετε όλα τα παραπάνω και αποφεύγετε και την έκθεσή σας στον ήλιο τις ώρες από τις 10.30 έως τις 17.00 δεν θα χρειαστεί να βάλετε στα παιδιά σας αντηλιακό ή έστω μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο στις ακάλυπτες περιοχές του σώματος, όπως στη μυτούλα, στα χεράκια ή στα ποδαράκια τους. Ο λόγος είναι ότι στην αγορά δεν υπάρχουν αντηλιακά τα οποία να είναι κατάλληλα για παιδιά κάτω των 3 ετών και τα φυσικά αντηλιακά που υπάρχουν είναι αρκετά δύσχρηστα στην εφαρμογή.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *