4 βήματα για σχολική χρονιά με γερό ανοσοποιητικό
4 βήματα για σχολική χρονιά με γερό ανοσοποιητικό

Το κουδούνι είναι έτοιμο να χτυπήσει, και τα παιδιά χρειάζονται γερό ανοσοποιητικό περισσότερο από ποτέ! Οι ιοί παραμονεύουν, και ένα αδύναμο ανοσοποιητικό μπορεί πραγματικά να εξασθενήσει τον οργανισμό των παιδιών κάνοντάς τα εξαιρετικά επιρρεπή στις διάφορες νόσους.

Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα που μπορεί πραγματικά να μας γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από σοβαρές ασθένειες!

1. Η διατροφή

Η διατροφή είναι το νούμερο ένα φάρμακο ενάντια στην εκδήλωση κάποιας λοίμωξης! Η κατανάλωση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής, η επαρκής λήψη υγρών, όπως νερού και θρεπτικών χυμών από φρέσκα φρούτα, η κατανάλωση καλών λιπαρών, πρωτεϊνών, αλλά και φυτικών ινών, συμβάλλουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού ενάντια σε… κάθε απρόσκλητο βλαβερό επισκέπτη.

Διατροφή για γερά παιδιά

2. Η άσκηση

Τα οφέλη της άσκησης δεν σταματούν μόνο σε ένα υγιές βάρος, αλλά αποδεδειγμένα πια η άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία, τις νοητικές λειτουργίες και τι άλλο; Φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα! Αφήστε το παιδί να παίξει και να τρέξει, να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα τακτικά, καθώς η τακτική άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηριακών και ιικών λοιμώξεων.

Επίσης, προλαμβάνει διάφορους τύπους φλεγμονής οδηγώντας έτσι σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς το παιδί αναπτύσσεται.

3. Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, προκειμένου να ρυθμιστεί το βιολογικό τους ρολόι. Καλό θα ήταν επίσης να αποφεύγεται η έκθεση των παιδιών τόσο σε έντονο φως στο δωμάτιο όπου κοιμούνται, όσο και σε ηλεκτρονικές συσκευές. Το φως εμποδίζει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε μέγιστη ποιότητα ύπνου στα παιδιά, καθώς ο ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Κανόνες υγιεινής

Η έκθεση των παιδιών σε ιούς και βακτήρια είναι αναπόφευκτη. Για τον λόγο αυτό το να μάθουν από μικρή ηλικία να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, μπορεί πραγματικά να προστατέψει τόσο τα ίδια, όσο και τους γύρω τους. Το σωστό πλύσιμο των χεριών μετά την τουαλέτα και το παιχνίδι, αλλά και πριν το φαγητό, είναι άκρως απαραίτητο! Τα βακτήρια εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του στόματος και των δοντιών, γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να φροντίζουν να τα βουρτσίζουν τακτικά. Είναι σημαντικό επίσης κατά τον βήχα ή το φτάρνισμα να χρησιμοποιούν χαρτομάντηλο ή τον αγκώνα τους, και στην συνέχεια να πλένουν ή να καθαρίζουν τα χέρια τους με ειδικό απολυμαντικό υγρό ή μαντηλάκι.

Τροφές για γερό ανοσοποιητικό

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *