Αντιμετωπίζοντας τις ονυχομυκητιάσεις με Ομοιοπαθητική
Αντιμετωπίζοντας τις ονυχομυκητιάσεις με Ομοιοπαθητική
Τι είναι ονυχομυκητίαση;

Η ονυχομυκητίαση είναι λοίμωξη που προκαλείται από μύκητες, και εμφανίζεται με λευκό ή κίτρινο σημάδι κάτω από τα νύχια. Οι μύκητες εισχωρούν βαθύτερα στο εσωτερικό του νυχιού, κατά την εξέλιξη της ονυχομυκητίασης, προκαλώντας τον αποχρωματισμό και έπειτα την καταστροφή του.

Πότε εμφανίζονται μύκητες στα πόδια;

Η συχνότητα εμφάνισης των μυκήτων στα νύχια των ποδιών είναι κυρίως το καλοκαίρι, κι αυτό γιατί για την ανάπτυξή τους χρειάζονται ζεστό και υγρό περιβάλλον. Ένα άτομο δεν μπορεί βέβαια αντιληφθεί άμεσα την στιγμή πρόσληψης ενός μύκητα, καθώς τα συμπτώματα για την ύπαρξή του δεν είναι από την αρχή εμφανή.

Η ονυχομυκητίαση οφείλεται σε διάφορα είδη μυκήτων.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης μπορούν να εμφανιστούν σε διάστημα 2 έως 38 εβδομάδων από τη στιγμή που το άτομο θα μολυνθεί. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι αλλοιώσεις στα νύχια μυκητιάσεις.

Αιτίες εμφάνισης μυκήτων στα πόδια
  • Περπάτημα χωρίς παπούτσια σε πισίνα, γυμναστήριο, ντουζιέρα
  • Κάλτσες και παπούτσια που δεν αφήνουν τα πόδια να αναπνεύσουν
  • Προχωρημένη ηλικία (μείωση κυκλοφορίας αίματος και πεσμένο ανοσοποιητικό)
  • Υπάρχουσες πληγές και βλάβες στο δέρμα και στα νύχια
  • Έντονη εφίδρωση
  • Ύπαρξη παθήσεων που εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό, και χειροτερεύουν την κυκλοφορία του αίματος, όπως διαβήτης, αγγειακά προβλήματα
Ομοιοπαθητική θεραπεία για την ονυχομυκητίαση

Κατά την Ομοιοπαθητική, το αμυντικό και θεραπευτικό σύστημα του σώματος διεγείρεται κι έτσι επέρχεται σε ισορροπία και θεραπεία. Έχοντας την ολιστική εικόνα του εκάστοτε οργανισμού, χορηγείται το κατάλληλο φάρμακο, το οποίο μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, κι αυτό γιατί κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται σαν μία διαφορετική ολότητα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *