Διατροφή κατά την περίοδο του θηλασμού
Διατροφή κατά την περίοδο του θηλασμού

 

Αυτό που τρώτε λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη θα καθορίσει τη μελλοντική υγεία του παιδιού σας.

Τα θρεπτικά συστατικά είναι συμπαράγοντες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την οικοδόμηση πρωτεϊνών.

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τα ένζυμα, τις ορμόνες, την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται, τη λειτουργία του DNA, καθώς και τη μεταφορά των απαραίτητων υγρών και νερού στο έμβρυο.

Εάν το αναπτυσσόμενο έμβρυο ή το βρέφος έχει ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, μεγαλώνοντας ως παιδί πια, θα μπορούσε να εμφανίσει δυσλειτουργίες στη δομή των οστών, στο σχήμα γνάθου, στα δόντια, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στο IQ, καθώς και στον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη, διάσπαση προσοχής, άσθμα και καρκίνο.

Σημάδια ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών σε μια μητέρα

  • Λιγούρες
  • Έλλειψη ενέργειας και μειωμένες αντοχές
  • Στρες και άγχος
  • Μειωμένες αντοχές

Βασικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του εμβρύου

 Σελήνιο, ιώδιο, βιταμίνες του συμπλέγματος, φολικό οξύ, σίδηρος, ψευδάργυρος, χαλκός, ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Α, μαγγάνιο, Ω-3 λιπαρά οξέα

Σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε τρόφιμα που δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Μητρικός θηλασμός και Ομοιοπαθητική

Ο μητρικός θηλασμός έχει πραγματικά πολλαπλά οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό. Για το νεογνό αποτελεί σπουδαία διατροφική επιλογή, καθώς το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα και λιπίδια, ενώ παράλληλα προστατεύει από την εκδήλωση διαφόρων λοιμώξεων και βοηθά στην ανάπτυξή του.

Ταυτόχρονα, εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μητέρες, όπως πόνος στις θηλές, μαστίτιδες, μειωμένη παραγωγή γάλακτος, ο θηλασμός μπορεί να αποτελεί μια πραγματική πρόκληση.

Με την Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διάφορες διαταραχές του θηλασμού, όπως ο πόνος, το πρήξιμο, και οι ρωγμές στο στήθος, καθώς και η ανεπαρκής παραγωγή γάλακτος.

Το πλεονέκτημα των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι ότι δρουν στις οξείες περιπτώσεις άμεσα, καθώς δεν έχουν παρενέργειες, και δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση αρνητικά την υγεία του νεογνού. Το Ομοιοπαθητικό φάρμακο επιλέγεται στην εκάστοτε περίπτωση με βάση την συμπτωματολογία που εμφανίζει κάθε οργανισμός.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *