Υγιής θυρεοειδής με Ομοιοπαθητική
Υγιής θυρεοειδής με Ομοιοπαθητική

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος αφού ρυθμίζει τις ορμόνες μας.  Έχει σχήμα πεταλούδας και βρίσκεται μπροστά στον λαιμό μας.

Είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του βάρους μας, του μεταβολισμού μας, την παραγωγή ενέργειας και τη θερμοκρασία του σώματός μας και η δυσλειτουργία του μπορεί να προκαλέσει πολλές διαταραχές και νοσήματα στο σώμα μας.

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει τρεις βασικές ορμόνες: τη θυροξίνη (γνωστή και ως Τ4), την τριωδοθυρονίνη (γνωστή και ως Τ3) και την καλσιτονίνη, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου στον οργανισμό μας και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Ποιες είναι οι πιο συχνές παθήσεις του θυρεοειδούς;

Οι πιο συχνές παθήσεις του θυρεοειδούς είναι:

  • Υπερθυρεοειδισμός, όπου έχουμε υπερλειτουργία του θυρεοειδούς με υπερέκκριση θυρεοειδικών ορμονών. Τα συμπτώματά του είναι η απώλεια βάρους, η κόπωση, διαταραχές του εντέρου, ταχυκαρδία, τρέμουλο, ευερεθιστότητα και σεξουαλικά προβλήματα.

 

Ο υπερθυρεοειδισμός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εγκαίρως, διότι μπορεί να προκαλέσει καρδιοπάθεια, οστεοπόρωση, θυρεοτοξίκωση (αιφνίδια ταχυκαρδία με υψηλό πυρετό και παραλήρημα) και φλεγμονή του αδένα.

 

  • Υποθυρεοειδισμός, όπου έχουμε υπολειτουργία με μειωμένη έκκριση ορμονών. Η πιο συχνή αιτία αυτής της κατάστασης είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η υπνηλία, η αύξηση βάρους, η δυσκοιλιότητα και το πρήξιμο, η στυτική δυσλειτουργία, αλλά και η αυξημένη χοληστερίνη.
Η Ομοιοπαθητική για έναν υγιή θυρεοειδή

Στην Ομοιοπαθητική πραγματοποιείται εξατομικευμένη προσέγγιση στον κάθε ασθενή, με την ολοκληρωμένη κατανόηση των αιτιών και της παθογένειας του θυρεοειδούς, με στόχο τη λειτουργική ορμονική αποκατάσταση και την εξασθένηση των αυτοάνοσων φαινομένων και  των όζων,  τα οποία συντηρούν την παθολογία του θυρεοειδούς και για τα οποία δεν υπάρχει αντίστοιχη συμβατική θεραπεία.

Η Ομοιοπαθητική πετυχαίνει την εξισορρόπηση και την αποκατάσταση της λειτουργίας του αδένα και όπου υπάρχει ανάγκη κινείται παράλληλα με τη συμβατική φαρμακευτική αγωγή.

Ο/Η Ομοιοπαθητικός ιατρός θα χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία στον ασθενή και θα προτείνει και μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ιώδιο (ψάρια, αυγά, φασόλια, μανιτάρια), φακές κτλ. Πολύ σημαντικό είναι επίσης, ο ασθενής να περιορίσει τροφές που οδηγούν στην υπολειτουργία του θυρεοειδούς, όπως αυτές που περιέχουν τρανς λιπαρά οξέα, τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη, αναψυκτικά, συσκευασμένα δημητριακά, μεγάλες ποσότητες καφέ και γενικά πάσης φύσεως fast food.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *