Βελονισμός για τόνωση και ενέργεια
Βελονισμός για τόνωση και ενέργεια

Ο Βελονισμός αποτελεί μια παραδοσιακή μορφή Κινέζικης Ιατρικής. Έρευνες έχουν δείξει πως τα οφέλη του βελονισμού είναι πολλά όχι μόνο στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, αλλά και στην τόνωση και στην ενέργεια του οργανισμού μας.

Τι είναι ο Βελονισμός;

Ο Βελονισμός στηρίζεται στην παρατήρηση ότι στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σημαντικό ρόλο παίζουν μερικοί ενεργειακοί δρόμοι που σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων που στον βελονισμό ονομάζονται «μεσημβρινοί». Στη διαδρομή τους υπάρχουν μερικά σημεία, στα οποία, επεμβαίνοντας με μηχανικό ερεθισμό (στην περίπτωση του βελονισμού εισάγοντας βελόνες στο δέρμα σε συγκεκριμένο βάθος) βελτιώνουμε τη διαταραγμένη ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ο Βελονισμός δρα μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος, προκαλεί ορμονικές αλλαγές και «φωτίζει» περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες τόσο για ενδοκρινικές όσο και για συναισθηματικές λειτουργίες.

Η θεραπεία του βελονισμού βασίζεται στην αρχή της αποκατάστασης της ισορροπίας της ενεργειακής κατάστασης του σώματος με τη ρύθμιση της ροής του Qi (Τσι) στους αντίστοιχους μεσημβρινούς και τα σημεία βελονισμού. Ο βελονισμός απομακρύνει τη στασιμότητα ή το μπλοκάρισμα της ενέργειας και αποκαθιστά μια κατάσταση ισορροπίας.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο Βελονισμός στην τόνωση και στην ενέργεια;

Με τη βοήθεια του βελονισμού θεραπεύονται μυοσκελετικά προβλήματα, ψυχοσωματικές παθήσεις καθώς και εθισμοί, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η παχυσαρκία ή η βουλιμία.

Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να λειτουργεί σε ισορροπία, αυτό που ονομάζουμε «ομοιόσταση». Όταν η ισορροπία του διαταράσσεται, από ένα σημείο και μετά η αυτορρύθμιση του οργανισμού καταργείται. Συνεπώς, χρειαζόμαστε ένα μέσο για να ισορροπήσει ξανά, και ο βελονισμός αποτελεί ένα φυσικό και ασφαλή τρόπο θεραπείας και αποκατάστασης αυτής της ισορροπίας, χωρίς καθόλου παρενέργειες.

Ο βελονισμός, που δρα στο νευρικό σύστημα, έχει μια αγχολυτική δράση και δίνει άμεσα μια αίσθηση ευεξίας και ξεκούρασης. Τα σωματικά συμπτώματα εξαφανίζονται και η καλή διάθεση και ενέργεια του ανθρώπου επιστρέφει.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

 

Πηγές:

Βασιλάκος Δ., Ο βελονισμός – Μια μέθοδος θεραπείας, Εκδόσεις Κώδικας, Θεσσαλονίκη 2006.

World Scientific 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *