Ρευματοειδής αρθρίτιδα: αντιμετώπισή της με Ομοιοπαθητική
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: αντιμετώπισή της με Ομοιοπαθητική

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις και αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας.

Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά θεωρείται πως οφείλεται σε έναν συνδυασμό γενετικών, περιβαλλοντικών και ορμονικών παραγόντων που έχουν σαν αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στους υγιείς ιστούς του σώματος με αποτέλεσμα την εκδήλωση φλεγμονής.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προσβάλλει κυρίως γυναίκες και άτομα μέσης ηλικίας, αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας;

Τα πιο συνήθη συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι τα παρακάτω:

  • Πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις: Ο πόνος είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε άρθρωση του σώματος. Σε αρχικό στάδιο πονούν οι μικρότερες αρθρώσεις, όπως αυτές των δαχτύλων, των καρπών και των αστραγάλων. Ο πόνος μπορεί επίσης να είναι αισθητός στους ώμους, στα ισχία και/ή στα γόνατα.
  • Δυσκαμψία: Είναι συνήθως πιο έντονη το πρωί, λόγω της πολύωρης ακινησίας του ύπνου και πολλές φορές είναι αισθητή για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Πρήξιμο: Είναι πιο συχνό στους καρπούς ή στις αρθρώσεις των δαχτύλων και δυσκολεύει τον ασθενή να κινηθεί ελεύθερα.
  • Κόπωση, κατάθλιψη και ευερεθιστότητα
  • Τοπική άνοδος της θερμοκρασίας: Η θερμότητα που «εκπέμπει» η άρθρωση οφείλεται στη φλεγμονή που έχει εκδηλωθεί σε αυτή.
  • Αναιμία
  • Συμπτώματα λοίμωξης ή ίωσης
  • Απώλεια μυϊκής μάζας και αποδυνάμωση
  • Ξηροφθαλμία και ξηροστομία
  • Πληγές στο δέρμα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στα άκρα
Αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με Ομοιοπαθητική

Η αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με Ομοιοπαθητική είναι άκρως αποτελεσματική όταν ξεκινά στην αρχή της εκδήλωσης της νόσου και η παρακολούθησή της γίνεται από έμπειρο Ομοιοπαθητικό γιατρό.

Πριν ξεκινήσει η θεραπεία, ο γιατρός θα λάβει ένα πλήρες ιστορικό από τον ασθενή και στη συνέχεια θα προσεγγίσει το πρόβλημα από όλες τις πλευρές ώστε να χορηγήσει τα κατάλληλα σκευάσματα και να θεραπεύσει τον ασθενή ολιστικά.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *