Κατάθλιψη: Θεραπεία με Ομοιοπαθητική & Βελονισμό
Κατάθλιψη: Θεραπεία με Ομοιοπαθητική & Βελονισμό

Σίγουρα έχουμε ακούσει ανθρώπους που βιώνουν κάποιου είδους κατάθλιψη ή ακόμα κι εμείς οι ίδιοι να έχουμε βιώσει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Μελέτες έχουν δείξει πως μία στις πέντε γυναίκες και ένας στους οκτώ άνδρες αναπτύσσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους και προβλέπεται η κατάθλιψη να καταλάβει τη 2η θέση παγκοσμίως από πλευράς απώλειας ετών ζωής, αναπηρίας και κοινωνικής δυσλειτουργίας.

Στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν σημάδια κατάθλιψης, λόγω της οικονομικής κρίσης, του σύγχρονου τρόπου ζωής και των προβλημάτων στις σχέσεις.

Τι είναι η κατάθλιψη και ποια τα συμπτώματά της;

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή και το άτομο που τη βιώνει παρουσιάζει απώλεια του ενδιαφέροντος ή της ευχαρίστησης, μειωμένη ενεργητικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση και συναισθήματα ενοχής, έλλειψη συγκέντρωσης, μειωμένη ή αυξημένη όρεξη για φαγητό, διαταραχές στον ύπνο, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, κόπωση και αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Τα συναισθήματα των ατόμων που βιώνουν κατάθλιψη, μπορεί να νιώθουν θλίψη, μελαγχολία ή και απελπισία. Κλαίνε συχνά και νιώθουν πως η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι μη αναστρέψιμη, έχοντας μία αίσθηση κενού και ανησυχίας.

Τι μπορεί να προκαλέσει την κατάθλιψη;

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη:

  • Κάποια θλιβερά γεγονότα, όπως: ο θάνατος κάποιου αγαπημένου προσώπου, διαζύγιο ή χωρισμός, σεξουαλική κακοποίηση, εκφοβισμός ή μπούλινγκ κτλ.
  • Κάποιο οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης ή συναισθηματικών διαταραχών
  • Συστηματική χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (πχ. αλκοόλ)
  • Έλλειψη σωματικής άσκησης
  • Λήψη φαρμακευτικής αγωγής, που έχει ως παρενέργεια την κατάθλιψη
  • Επαγγελματικές και οικονομικές δυσκολίες
Η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός ως θεραπεία στην κατάθλιψη

Η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και στην ανακούφιση από τα συμπτώματά της. Για τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις κατάθλιψης, μπορεί να χρειαστεί να χορηγηθεί παράλληλα φαρμακευτική αγωγή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, στη μικρότερη δυνατή δόση και να συνδυαστεί επίσης και με ψυχοθεραπεία.

Με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής και του Βελονισμού ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει ριζικά τα αίτια πρόκλησης της κατάθλιψης μέσα από την ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση θεραπείας.

Ο Βελονισμός συνδράμει στη θεραπεία της κατάθλιψης, ρυθμίζοντας ορμόνες και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Από την άλλη, η θεραπευτική προσέγγιση της Ομοιοπαθητικής δεν προκαλεί εθισμό στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, όπως γίνεται με τη χρήση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Ενεργοποιεί τις θεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού, θεραπεύει την αιτία της νόσου και επαναφέρει την ισορροπία σε πνευματικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο.

Στο τέλος της θεραπείας, το άτομο θα είναι πλέον πιο δυνατό σε κάθε του επίπεδο και θα έχει γερές βάσεις και άμυνες ώστε να αντιμετωπίζει τα αρνητικά βιώματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και αισιοδοξία, με τα συναισθήματα της χαράς, της ευγνωμοσύνης και της αισιοδοξίας να επανέρχονται.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

Πηγή: Homeopathy

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *