Πανδημία και Ομοιοπαθητική
Πανδημία και Ομοιοπαθητική

Όταν ένα αδύναμο ανοσοποιητικό εκτίθεται σε ιούς και βακτήρια, η νόσηση είναι αναπόφευκτη. Η Ομοιοπαθητική συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τόσο για πρόληψη, όσο και για θεραπεία.

Η διατροφή δεν είναι η μόνη αιτία για ένα αδύναμο ανοσοποιητικό!

Το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ατόμου μπορεί να είναι επιρρεπές σε λοιμώξεις και νοσήματα εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Μπορούν να παρουσιαστούν εκτροπές στο ανοσοποιητικό τόσο σε διατροφικό, σωματικό, μεταβολικό και ορμονικό επίπεδο, όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένας καλός τρόπος ζωής με απλά καλή διατροφή, δεν αρκεί για να εξασφαλιστεί ένα «ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα».

Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι είναι το ανοσοποιητικό σύστημα για την Ομοιοπαθητική;

Στην Ομοιοπαθητική ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο και πολύπλοκο σύστημα, όπου όλα τα όργανα και συστήματα είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Για την Ομοιοπαθητική, οποιαδήποτε διαταραχή στην ψυχή, στα νεύρα και στους ενδοκρινείς αδένες είναι ύψιστης σημασίας. Για τον λόγο αυτό, πριν την Ομοιοπαθητική θεραπεία, λαμβάνεται ένα όσο το δυνατόν πιο πλήρες ιατρικό ιστορικό για τον οργανισμό του εκάστοτε ατόμου.

Το στρες ως αιτία του αδύναμου ανοσοποιητικού

Όταν στον ανθρώπινο οργανισμό συσσωρεύονται υψηλά επίπεδα χρόνιου stress, έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνεται η ευαισθησία του για εμφάνιση φλεγμονώδων νόσων. Αυτό συμβαίνει διότι διαφορετικά στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος συνδέονται άμεσα με στρεσσογόνους παράγοντες, οι οποίοι πιθανόν να έχουν σημασία πρόγνωσης σε φλεγμονώδεις νόσους. Έτσι λοιπόν, το σωματικό και ψυχοδιανοητικό μέρος του ανθρώπου αλληλεξαρτώνται και αλληλοεπηρεάζονται.

Καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός εκτίθεται σε στρεσσογόνες γι’ αυτόν καταστάσεις καθημερινά, η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην αντίστασή του απέναντι σε αυτές.

Στρες και αντιμετώπιση με Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων

Όταν ο οργανισμός έχει ήδη προσληφθεί από κάποιο βακτήριο ή ιό, έχοντας κιόλας εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα λοίμωξης, η Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί, αφού πρώτα ανιχνεύσει τον χαρακτήρα της εκάστοτε παθολογίας, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Καθώς με την Ομοιοπαθητική θεραπεία, στοχεύεται εξατομικευμένη αντιμετώπιση μιας οξείας λοίμωξης, δίνεται η δυνατότητα στον ίδιο τον οργανισμό να νικήσει από μόνος του τον ιό ή το βακτήριο που ευθύνεται γι’ αυτή, και σαν αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η συνολική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποιες επιδράσεις έχει η Ομοιοπαθητική στον οργανισμό;

Η Ομοιοπαθητική θεραπεία που εφαρμόζεται στον εκάστοτε ασθενή είναι απολύτως εξατομικευμένη με τη φυσιολογία του και τα ιδιαίτερα συμπτώματα που αναπτύσσει. Καθώς ο ρόλος της είναι υποστηρικτικός, στοχεύεται η επαναφορά της ισορροπίας και η ενίσχυση του οργανισμού στο σύνολό του.

Καθώς με τη δράση της στοχεύει σε όλο το νευρο-ενδοκρινο-ανοσολογικό άξονα, εκτός από τις λοιμώξεις, προσφέρει βοήθεια ρυθμιστικά.

Μπορεί η Ομοιοπαθητική να βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ωστόσο δεν δύναται να θεωρείται ως η γενική «λύση» στην περίπτωση της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Οι κανόνες υγιεινής και τα συνιστώμενα μέτρα προστασίας εξακολουθούν να θεωρούνται ύψιστης σημασίας. Σε κάθε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται να έχει προσληφθεί από τον νέο κορoνοϊό ή έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα, καλείται να ακολουθήσει πιστά τις επίσημες οδηγίες, αποφεύγοντας παράλληλα να λαμβάνει οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φάρμακο χωρίς τις οδηγίες του ομοιοπαθητικού του γιατρού.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *