Ομοιοπαθητική – Ο άριστος σύμμαχός κατά της αϋπνίας
Ομοιοπαθητική – Ο άριστος σύμμαχός κατά της αϋπνίας

oμοιοπαθητική και αϋπνία – μπορεί άραγε να βοηθήσει;

Από τις διαταραχές του ύπνου, αυτή που συχνότερα μας ταλαιπωρεί και σίγουρα όλοι μας την έχουμε γνωρίσει, είναι η αϋπνία. Σε περιπτώσεις αϋπνίας, η ομοιοπαθητική αποδεικνύεται άριστος σύμμαχός και ανάλογα με τον τύπο της αϋπνίας, υπάρχουν και κατάλληλα φάρμακα τα οποία είναι αποτελεσματικά.

Φυσικά, για περιπτώσεις έντονης και μακροχρόνιας αϋπνίας, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν εκπαιδευμένο και έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως οι διαταραχές του ύπνου, εκτός της εμφανούς ενόχλησης που προκαλούν, είναι και δυνητικά επικίνδυνες για τη γενικότερη υγεία και πρέπει να θεραπεύονται.

Πόσα είδη αϋπνίας υπάρχουν;

Χρόνια (όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται τουλάχιστον 3 φορές/εβδομάδα)

Μερικές από τις πιθανές αιτίες αυτές είναι: το άγχος, αλλαγές στο πρόγραμμα ύπνου, επίμονοι εφιάλτες, συναισθηματικές διαταραχές, υποκείμενα σωματικά ή νευρολογικά προβλήματα.

Συνήθως, εμφανίζεται σε άτομα κάθε ηλικίας και πιο συγκεκριμένα στις γυναίκες. Βάση ερευνών έχει παρατηρηθεί ότι η αϋπνία στον γενικό πληθυσμό ανέρχεται στο 25% και μάλιστα πλήττει περίπου το 50% των ατόμων άνω των 65 ετών. Πλέον, οι επιστήμονες ανεξαρτήτως ταξινόμησης, τη θεωρούν μια ενιαία νοσολογική οντότητα και την αντιμετωπίζουν ως νόσο.

Οξεία-επεισοδιακή (όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται για τουλάχιστον 3 μήνες)

Η οξεία-επεισοδιακή αϋπνία αφορά όλες τις ηλικίες, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει παιδιά και ενήλικες. Είναι πιο συχνή στις γυναίκες, ενώ μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και της εμμηνόπαυσης. Πρόκειται για ένα σύντομο επεισόδιο δυσκολίας στον ύπνο και συχνά οφείλεται σε ένα αγχωτικό γεγονός, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου μας ή μια ανησυχητική ιατρική διάγνωση.

Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο;

Η συμπλήρωση του οργανισμού μας με ορισμένα θρεπτικά συστατικά (όπως μαγνήσιο και μελατονίνη) μπορεί να επιφέρει αυτή τη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού που επιθυμείτε, ώστε να καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο την αϋπνία.

oμοιοπαθητική και αϋπνία

Επίσης, τα ροφήματα βοτάνων είναι δημοφιλείς επιλογές όταν έρχεται η ώρα της χαλάρωσης και του ύπνου.Τα πιο διαδεδομένα βότανα για την αντιμετώπιση της αϋπνίας είναι η πασιφλόρα, το χαμομήλι, η βαλεριάνα, η λεβάντα και το βαλσαμόχορτο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396