Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια του Βελονισμού
Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια του Βελονισμού

Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει να κόψετε το κάπνισμα, αλλά μετά το ξαναρχίζετε; Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε καπνιστής. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά μέσα που συμβάλλουν επιτυχώς σε αυτόν τον στόχο και ένα από αυτά είναι ο Βελονισμός.

Τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το κάπνισμα

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το κάπνισμα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία, σκοτώνοντας σχεδόν 6.000.000 ανθρώπους ετησίως. Πάνω από το 5.000.000 αυτών των θανάτων οφείλονται στην άμεση χρήση του καπνού, ενώ περισσότεροι από 600.000 είναι αποτέλεσμα παθητικού καπνίσματος.

  • Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία που προκαλεί τον καρκίνο του πνεύμονα
  • 1 στους 5 θανάτους από καρδιακές παθήσεις σχετίζεται άμεσα με το κάπνισμα
  • Το κάπνισμα προκαλεί σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
  • Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος
  • Μελέτες έχουν δείξει πως το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη & γλαυκώματος
  • Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Ο Βελονισμός στη διακοπή του καπνίσματος

Ο Βελονισμός είναι ένα από τα πιο χρήσιμα μέσα που μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος, συντελώντας αποτελεσματικά στη διάσπαση του κύκλου εθισμού του καπνιστή.

Ένα από τα ισχυρότερα οφέλη μιας συνεδρίας Βελονισμού είναι ο τρόπος που ηρεμεί το μυαλό του ατόμου, απελευθερώνοντάς το από το άγχος. Οι άνθρωποι συχνά καπνίζουν για να καλύψουν τα συναισθήματα που δεν επιθυμούν να αισθάνονται ή να αντιμετωπίζουν. Ο Βελονισμός βοηθά στην ασφαλή απομάκρυνση αυτών των συναισθημάτων από το σώμα.

Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει να διακόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια του Βελονισμού, μαρτυρούν ότι έχουν πιο ξεκούραστο ύπνο και μπορούν να αναπνεύσουν και να αθληθούν ευκολότερα μετά από μερικές συνεδρίες.

Επίσης, ο Βελονισμός βοηθάει στη φυσική απομάκρυνση των υπολειμμάτων πίσσας και νικοτίνης από το σώμα. Αυτό επιτρέπει στους πνεύμονες να αισθάνονται ελαφρύτεροι, ενώ η φωνή αρχίζει να γίνεται λιγότερο βαριά, ο βήχας σταδιακά να υποχωρεί και η πέψη της τροφής να βελτιώνεται.

Πώς λειτουργεί ο Βελονισμός στη διακοπή του καπνίσματος;

Κατά τον Βελονισμό, εξαιρετικά λεπτές βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος με σκοπό την τόνωση και τη βελτίωση της ροής ενέργειας σε ορισμένες περιοχές. Η τεχνική είναι ανώδυνη.

Οι βελόνες διεγείρουν τη ροή της Qi ενέργειας σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση των φυσικών συστημάτων του σώματος, στη μείωση της επιθυμίας/ανάγκης για νικοτίνη,  στην ενίσχυση της λειτουργίας των πνευμόνων και στη χαλάρωση του μυαλού.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *