Ιγμορίτιδα και Ομοιoπαθητική
Ιγμορίτιδα και Ομοιoπαθητική

Η ιγμορίτιδα είναι μια συνηθισμένη ασθένεια, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα κύρια συμπτώματα της είναι:

  • μπούκωμα
  • καταρροή
  • βήχας
  • πονοκέφαλος

Χαρακτηρίζεται σαν οξεία όταν το άτομο, μετά από μια ίωση ή μικροβιακή λοίμωξη, νοσήσει με συμπτώματα ρινίτιδας και εν συνεχεία ιγμορίτιδας, και θεραπευθεί αμέσως μετά την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Ενώ χαρακτηρίζεται ως χρόνια όταν το άτομο υποτροπιάζει με επανειλημμένα επεισόδια με την παραμικρή ίωση ή ακόμη και μετά από ένα απλό κρυολόγημα.

Συνήθως στην ομοιοπαθητική καταλήγουν οι χρόνιες περιπτώσεις όπου οι ασθενείς παρά τις αντιβιώσεις εξακολουθούν να υποφέρουν, τα ευρήματα παραμένουν σταθερά, οπότε οι ασθενείς καταφεύγουν απελπισμένα και σ’ αυτή τη μέθοδο πριν καταλήξουν στο χειρουργείο.

Από πλευράς ομοιοπαθητικής, εκτός από τα κοινά συμπτώματα της ιγμορίτιδας ο γιατρός θα πάρει ένα πλήθος άλλων συμπτωμάτων για να κάνει την ειδική συνταγογράφηση με το ιδιαίτερο φάρμακο που θα χρειάζεται ο κάθε ασθενής ξεχωριστά στην ομοιοπαθητική.

Τι είναι η ιγμορίτιδα;

Είναι ουσιαστικά, μια φλεγμονή στα ιγμόρεια. Ιγμόρεια ονομάζομαι τις τρύπες που εμπεριέχονται στα κόκαλα του κεφαλιού μας (άνω γνάθος, μέτωπο, στα πλάγια της μύτης και πίσω από αυτήν). Από την άλλη πλευρά η κατάληξη -ίτιδα σημαίνει «φλεγμονή» ή «ερεθισμός»

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτό το θέμα αφορά γενικότερα τα μεγαλύτερα παιδιά.

Πώς μπορώ να την αντιμετωπίσω;
  1. Μα φυσικά με πλύσεις. Και μάλιστα με πλύσεις έχοντας σε χαμηλή θέση το κεφάλι μας και όχι σε όρθια. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια κάποιου φυσιολογικό όρου ή με spray.
  2. Εισπνοές με υδρατμούς που περιέχουν ευκάλυπτο. Πολλοί βάζουν επίσης Vicks.
  3. Με κατάλληλη διατροφή. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τροφές οι οποίες να βοηθούν και να υποστηρίζουν την κατάσταση μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
  4. Μια όχι τόσο φυσική αντιμετώπιση είναι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως είναι το Voltaren, το Algofren κτλπ
  5. Με λιναρόσπορο. Είτε σε πόσιμη μορφή είτε τοποθετώντας ζεστά επιθέματα πάνω στα ιγμόρια.
  6. Με φυτικά σιρόπια ή σταγόνες.
  7. Με σκευάσματα ομοιοπαθητικής. Πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει απλά ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο για την ιγμορίτιδα. Ανάλογα με την εικόνα της ιγμορίτιδας και την εικόνα του ασθενούς χρησιμοποιείται κάτι τελείως διαφορετικό.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και να θυμάστε πως με υπομονή και επιμονή, έχουμε πολλές πιθανότητες να διώξουμε την ιγμορίτιδα με φυσικούς τρόπους.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *