Βελονισμός και οστεοαρθρίτιδα
Βελονισμός και οστεοαρθρίτιδα

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική μηχανική κατάσταση που προκαλεί απώλεια χόνδρου, πόνο και ακαμψία στις αρθρώσεις, οίδημα και πόνο κατά τη μετακίνηση. Το γόνατο μπορεί να απομακρυνθεί επειδή οι μύες γύρω από τη δομή των αρθρώσεων εξασθενούν και μπορούν να κάμπτονται ή να υποκύπτουν.

Κυρίως φαίνεται να εμφανίζεται στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, ωστόσο μπορεί να πάσχουν και νεότεροι. Συχνά επηρεάζει την άρθρωση του γόνατος και του ισχίου, αλλά μπορεί να επηρεάσει και άλλες αρθρώσεις στο σώμα.

Η ιατρική θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως αντιφλεγμονώδη φάρμακα, φυσικοθεραπείες, άσκηση, διατάσεις και ανάπαυση.

Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει;

Ο παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός βασίζεται στη θεωρία ότι η ασθένεια μπορεί να προκύψει όταν η ροή ενέργειας του σώματος (που ονομάζεται “chi” ή “qi”) είναι αποκλεισμένη ή μη ισορροπημένη. Οι βελόνες βελονισμού τοποθετούνται για να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διόγκωσης και της φλεγμονής γύρω από την άρθρωση και να ελαττώσει τον πόνο, ανακουφίζοντας την πάσχουσα περιοχή.

Για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στη μείωση αυτού του χρόνιου πόνου και να βελτιώσουμε τη λειτουργία, προσεγγίζουμε ολιστικά το πρόβλημα, συστήνοντας έναν συνδυασμό πρακτικών εφαρμογών, ξεκινώντας από την απώλεια βάρους, για να διευκολύνουμε την κίνηση των αρθρώσεων.

Ο βελονισμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού “επιτείνει” τις αρθρώσεις προκαλώντας οδυνηρή φλεγμονή.

Συμπερασματικά λοιπόν, η εφαρμογή του βελονισμού για τη θεραπεία της αρθρίτιδας μπορεί να έχει επιτυχή αποτελέσματα, καθώς θεωρείται ως μία τεχνική που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει διάφορες μορφές χρόνιου πόνου.

Βελονισμός και τενοντίτιδα

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *