Βελονισμός και Οσφυαλγία
Βελονισμός και Οσφυαλγία

Τι είναι η οσφυαλγία;

Όταν αναφερόμαστε στην οσφυαλγία, ουσιαστικά εννοούμε τον πόνο στη μέση που αντανακλάται στην περιοχή του ποδιού. Πρόκειται για ένα πολύ κοινό σύμπτωμα που συχνότερα οφείλεται στην μυϊκή καταπόνηση (είτε εξαιτίας κάποιας απότομης κίνησης, είτε εξαιτίας κακής στάσης σώματος) σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Ο οξύς πόνος στη μέση εμφανίζεται πιο συχνά μετά από έναν ξαφνικό τραυματισμό στους μύες, στους συνδέσμους, στα οστά και στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης.

Ο χρόνιος μυοσκελετικός πόνος επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, δυσκολεύοντάς τον ακόμα και με τις πιο απλές καθημερινές του δραστηριότητες.

Αιτίες εμφάνισης της οσφυαλγίας

  • Τραυματισμοί
  • Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου
  • Σπονδυλαρθρίτιδα
  • Λοιπές αιτίες, όπως μικροβιακές λοιμώξεις, οστεοπόρωση
  • Ψυχοσωματικές διαταραχές

Ο βελονισμός στην αντιμετώπιση της οσφυαλγίας

Αναλόγως της παθογένειας της νόσου και των συμπτωμάτων που εμφανίζει ο ασθενής, ξεκινά η διαδικασία του βελονισμού, η οποία είναι ανώδυνη.

Ο βελονισμός δεν έχει παρενέργειες, αντ’ αυτού έχει αναλγητική, αγχολυτική και αντικαταθλιπτική δράση. Σαν αποτέλεσμα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου. Αποτελεί μία θεραπευτική μέθοδο που προέρχεται από την αρχαία κινεζική ιατρική και ουσιαστικά βοηθά τον οργανισμό να μπορεί να αυτοθεραπεύεται, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *