Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ομοιοπαθητική
Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ομοιοπαθητική

Τι είναι Σκλήρυνση Κατά Πλάκας;

H Σκλήρυνση Κατά Πλάκας αποτελεί μία χρόνια αυτοάνοση νόσο που κάνει την εμφάνισή της σε οποιαδήποτε ηλικία, προκαλώντας βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα και συγκεκριμένα στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό.

Συμπτώματα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Η συμπτωματολογία της συγκεκριμένης ασθένειας εξαρτάται από το μέρος εκείνο του κεντρικού νευρικού συστήματος το οποίο επηρεάζεται.

Τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι:

  • Η αδυναμία ή το μούδιασμα σε ένα ή περισσότερα άκρα του σώματος
  • Η αστάθεια κατά το βάδισμα
  • Η μείωση της όρασης στο ένα μάτι
  • Η διπλωπία

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ομοιοπαθητική

Όπως σε κάθε πάθηση, έτσι και στην Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η Ομοιοπαθητική στοχεύει κυρίως στην αντιμετώπιση της επίθεσης που κάνει το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου ενάντια στο δικό του νευρικό σύστημα.

Αφού γίνει σκιαγράφηση του ιστορικού των συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών, συναισθηματικών, και νοητικών, μαζί με ό,τι αφορά στην κληρονομικότητα, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εμφανίστηκε και εξελίχθηκε η νόσος και οτιδήποτε άλλο αφορά την ολότητα και την ατομικότητα του ασθενούς, ξεκινά η Ομοιοπαθητική θεραπεία.

Καθώς η φλεγμονή που προκαλείται από την πάθηση είναι αναστρέψιμη, μπορεί μέσω της θεραπείας να υπάρξει τόσο σταθεροποίηση όσο και αναστροφή της εξέλιξης της νόσου.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *