Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και Ομοιοπαθητική
Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και Ομοιοπαθητική

Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών απασχολεί πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες. Το άγχος, διάφοροι ψυχοσωματικοί παράγοντες αλλά και συνήθειες που αφορούν τον τρόπο ζωής και διατροφής μπορούν επίσης να θεωρηθούν ένοχες αιτίες.

Τέτοιες μπορεί να είναι η έλλειψη σωματικής άσκησης, η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής, καθώς και η ύπαρξη διαφόρων τοξινών στο σώμα. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ορμονική ανισορροπία και να πυροδοτήσουν την εμφάνιση του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Συμπτώματα

  • Κύστες στις ωοθήκες
  • Αυξημένα επίπεδα ανδρικών ορμονών
  • Αυξημένη τριχοφυΐα
  • Ακανόνιστη, αραιή ή καθόλου περίοδος
  • Ακμή
  • Τριχοφυΐα στο πρόσωπο, στα μάγουλα, στο στήθος κ.λπ.
  • Περιοχές σκούρου δέρματος στον λαιμό ή στην βουβωνική περιοχή

Βέβαια, οι κύστες στις ωοθήκες από μόνες τους δεν αποτελούν επαρκή παράγοντα δυσλειτουργίας. Καθώς πρόκειται για ένα «Σύνδρομο», αναφερόμαστε σε ένα σύνολο-συνδυασμό συμπτωμάτων που έχει σαν αποτέλεσμα περαιτέρω προβλήματα.

Διάφορες ψυχικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένου του άγχους, πολλές φορές κινητοποιούν τον οργανισμό να παράγει σε μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένες ορμόνες, όπως για παράδειγμα τα ανδρογόνα, οι οποίες στην συνέχεια επιφέρουν κύστες στις ωοθήκες, απορρυθμίζοντας έτσι το ορμονικό σύστημα.

Ομοιοπαθητική και υπογονιμότητα

Πώς προσεγγίζει το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών η Ομοιοπαθητική;

Κατά την Ομοιοπαθητική θεραπεία λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες της καθημερινής ζωής που προαναφέρθηκαν (ψυχικοί, διατροφικοί, περιβαλλοντικοί, κ.λπ.). Έτσι, μπορούμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη εικόνα για αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής, παράλληλα και με την αντιμετώπιση του άγχους και τη δράση της Ομοιοπαθητικής θεραπείας, μπορεί να επιτευχθεί ολιστική αντιμετώπιση του Συνδρόμου. Επιτυγχάνεται συνολική ρύθμιση του οργανισμού και τα θεραπευτικά αποτελέσματα είναι σημαντικά, ριζικά και μόνιμα.

Διορθώνονται ορμονικές ανισορροπίες, βελτιώνεται η ψυχική διάθεση, η κατάσταση άγχους που βρίσκεται το σώμα, καθώς και η ποιότητα του ύπνου.

Στρες και άγχος και Ομοιοπαθητική

Αϋπνία και Ομοιοπαθητική