Ποια αυτοάνοσα νοσήματα «προτιμούν» τις γυναίκες;
Ποια αυτοάνοσα νοσήματα «προτιμούν» τις γυναίκες;

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ο αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού μας με κύρια λειτουργία την προστασία του και την αντιμετώπιση λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς και μικρόβια, που εισβάλλουν στο σώμα μας.

Όταν όμως, το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυσλειτουργεί χωρίς να αναγνωρίζει τα δικά του κύτταρα και τις ουσίες του, και αρχίζει να επιτίθεται στον ίδιο τον οργανισμό, επιχειρώντας να καταστρέψει τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά του, τότε δημιουργούνται τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Μελέτες έχουν δείξει πως το 80% των πασχόντων είναι γυναίκες με την αιτία να παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστη. Ας δούμε μερικά από τα αυτοάνοσα νοσήματα που «προτιμούν» τις γυναίκες παρακάτω:

Σκληρόδερμα

Το Σκληρόδερμα ή Συστηματική Σκλήρυνση είναι ένα χρόνιο, αυτοάνοσο νόσημα του συνδετικού ιστού. Τα συμπτώματά του αφορούν στην αλλοίωση του δέρματος ή στην προσβολή εσωτερικών οργάνων (πχ. νεφρά, πνεύμονες, καρδιά, γαστρεντερική οδός). Οφείλεται σε γονιδιακούς, περιβαλλοντικούς, μικροβιακούς και ιογενείς παράγοντες.

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα, προκαλώντας ανεπάρκεια των θυρεοειδικών ορμονών (υποθυρεοειδισμός). Μερικοί άνθρωποι έχουν πρησμένο λαιμό (σύμπτωμα γνωστό και ως βρογχοκήλη). Άλλα συμπτώματα είναι η κόπωση, η αύξηση του βάρους, οι ορμονικές ανισορροπίες, ο πόνος στους μυς και στις αρθρώσεις, τα κρύα άνω και κάτω άκρα, η ξηροδερμία, η υπερβολική τριχόπτωση και η δυσκοιλιότητα.

Λύκος

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος πλήττει τις αρθρώσεις, το δέρμα, τα νεφρά, την καρδιά και τους πνεύμονες. Κάποια συμπτώματα που προκαλεί είναι η υπερβολική κόπωση, οι ημικρανίες, η διόγκωση και ο πόνος στις αρθρώσεις, ο πυρετός, το πρήξιμο στα χέρια και τα πόδια, ο πόνος στο στήθος, η τριχόπτωση, το εξάνθημα σε σχήμα πεταλούδας στο πρόσωπο (μύτη και μάγουλα).

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η ασθένεια αυτή προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις και τα συμπτώματα αναπτύσσονται σε όλο το σώμα και ειδικά στα χέρια, στα δάχτυλα, στους αγκώνες, στα γόνατα και στα ισχία. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό, απώλεια βάρους και απώλεια της όρεξης.

Η Ομοιοπαθητική στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην ύφεση και στην ίαση των αυτοάνοσων νοσημάτων παράλληλα ή ανεξάρτητα από την κλασική φαρμακευτική αγωγή, αρκεί η χρήση της να γίνει έγκαιρα, σε αρχικό στάδιο, και να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του ασθενούς. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες και είναι άκρως αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων, γιατί δρουν σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού (σωματικό, ψυχικό, νοητικό), και βελτιώνουν αποτελεσματικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβάλλοντας στην εξυγίανση και στην ισορροπία του, βοηθώντας παράλληλα και στην ψυχολογία του ατόμου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *