Ομοιοπαθητική & Φωτοδερματίτιδα
Ομοιοπαθητική & Φωτοδερματίτιδα
Τι είναι η Φωτοδερματίτιδα;

Φωτοδερματίτιδα είναι η αλλεργία στο ήλιο, δηλαδή η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στις αλλαγές που υφίστανται το δέρμα από τον ήλιο. Στην προσπάθειά του να εξουδετερώσει την απειλή, εμφανίζει κόκκινο εξάνθημα, συχνά υπερυψωμένο ή συνοδεύεται από φουσκάλες ή σπυράκια και προκαλώντας κνησμό ή πόνο. Η φωτοδερματίτιδα δεν συνδέεται με τον καρκίνο του δέρματος ή τη φωτογήρανση.

Αιτίες Φωτοδερματίτιδας

Δεν υπάρχουν ακριβή αίτια, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης.

  • Ανοιχτόχρωμο δέρμα, με χρόνια συστηματικά νοσήματα όπως ο ερυθηματώδης λύκος ή με οικογενειακό ιστορικό φωτοδερματίτιδας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εξάνθημα μετά την έκθεση στον ήλιο.
  • Χρήση καλλυντικών, αντιηλιακών, και αρωμάτων κακής ποιότητας πριν από την ηλιοθεραπεία
  • Έκθεση σε έντονο ήλιο

Αντιμετώπιση συμπτωμάτων Φωτοδερματίτιδας

Για μία ολοκληρωμένη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της Φωτοδερματίτιδας, είναι αναγκαίο να ληφθεί ένα λεπτομερές ιστορικό προκειμένου να εξαχθούν και ασφαλή συμπεράσματα.

Όσο απλή και αν δείχνει να είναι μία αλλεργία, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσουμε να την αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Ομοιοπαθητική και αντιμετώπιση Φωτοδερματίτιδας

Η Φωτοδερματίτιδα, ως δερματική πάθηση μπορεί να ιαθεί ριζικά με την ομοιοπαθητική αγωγή. Κι αυτό πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη την χρονιότητα της πάθησης παράλληλα και με την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος του εκάστοτε ασθενούς. Ο Ομοιοπαθητικός ιατρός αξιολογεί τους ποικίλους παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα και προτείνει την κατάλληλη για την εκάστοτε περίπτωση θεραπεία της Φωτοδερματίτιδας.

Διάβασε πώς η Ομοιοπαθητική συμβάλλει στην αντιμετώπιση του εκζέματος!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *