Κοκκύτης: αντιμετώπιση με Ομοιοπαθητική
Κοκκύτης: αντιμετώπιση με Ομοιοπαθητική

Ο κοκκύτης είναι οξεία μικροβιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και οφείλεται στον αιμόφιλο του κοκκύτη (Bordetella pertussis). Μεταδίδεται με τον αέρα ή το σάλιο και τον βήχα κάποιου που νοσεί. Η συγκεκριμένη ασθένεια πλήττει κυρίως τα παιδιά.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κοκκύτη;

Υπάρχουν τρία στάδια της νόσου, τα οποία έχουν και τα συμπτώματά τους:

  • Το πρόδρομο ή καταρροϊκό που διαρκεί 1-2 εβδομάδες κατά τις οποίες ο ασθενής έχει καταρροϊκά φαινόμενα και άτυπο ερεθιστικό ξηρό βήχα, αρχικά νυκτερινό.
  • Το παροξυσμικό που διαρκεί 1-6 εβδομάδες και ο βήχας γίνεται προοδευτικά εντονότερος, επέρχεται κατά παροξυσμούς και παίρνει σπασμωδικό (κοκκυτικό) χαρακτήρα. Οι παροξυσμοί του βήχα φτάνουν κατά μέσο όρο τους 15 το 24ωρο. Χαρακτηριστικά μετά από βαθιά εισπνοή επέρχονται κατά την ίδια εκπνοή πολλές βηχικές ώσεις, τις οποίες ακολουθεί βαθιά, ηχηρή, συριγμώδης εισπνοή (εισπνευστικός συριγμός). Ο παροξυσμός περιλαμβάνει επεισόδια βήχα που διαδέχονται το ένα το άλλο, με αυξανόμενη ένταση, που συχνά τελειώνουν με εμετό. Στην αιχμή των παροξυσμών του βήχα προκαλείται άπνοια που οδηγεί σε κυάνωση η οποία παρέρχεται μετά από εισπνευστικό συριγμό.
  • Το στάδιο της αποδρομής που διαρκεί 2-3 εβδομάδες και οι παροξυσμοί γίνονται ηπιότεροι και αραιότεροι και τελικά σταματούν. Ο πυρετός κατά τη διάρκεια της νόσου όταν υπάρχει είναι συνήθως ήπιος.

Ο κοκκύτης μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές όπως: μέση ωτίτιδα, ανορεξία και αφυδάτωση, και αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, αιμορραγία ή να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική στη θεραπεία του κοκκύτη;

Η Ομοιοπαθητική προσφέρει μία ασφαλή λύση στην αντιμετώπιση του κοκκύτη. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι φυσικά και δεν έχουν καμία παρενέργεια. Προσφέρει μία ολιστική και εξατομικευμένη θεραπεία και ανακουφίζει από όλα τα συμπτώματα του κοκκύτη, έχοντας  καταπραϋντικές, αντιβηχικές, αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες.

Η θεραπεία του ασθενούς δε θα οδηγήσει μόνο στην απαλλαγή από τον κοκκύτη, αλλά και σε μία συνολική επαναφορά του οργανισμού στο αρχικό του στάδιο, πριν τη μόλυνση, με ακόμα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *