Εποχικές Αλλεργίες και Ομοιοπαθητική
Εποχικές Αλλεργίες και Ομοιοπαθητική

Η άνοιξη έχει φτάσει, αλλά εσείς δεν μπορείτε να τη χαρείτε, γιατί τα μάτια σας δακρύζουν, έχετε βήχα, μπουκωμένη μύτη και φτερνίζεστε συνεχώς; Τότε υποφέρετε από τις εποχικές αλλεργίες και αν δεν έχετε βρει ακόμα λύση στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αυτών, να ξέρετε πως η Ομοιοπαθητική θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά.

Τι είναι οι αλλεργίες;

Αλλεργία είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός αντιδρά απέναντι σε αβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες, που ονομάζονται αλλεργιογόνα. Ως αλλεργιογόνα μπορούν να θεωρηθούν ορισμένες τροφές όπως πχ. τα αυγά, τα θαλασσινά, κάποια φρούτα, όπως οι φράουλες, φάρμακα, καλλυντικά, χρώματα, η γύρη φυτών, φτερά και τρίχες ζώων, η σκόνη κ.ά.

Στην Ελλάδα, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας της γύρεως στην ατμόσφαιρα και άλλων αλλεργιογόνων κατά την άνοιξη, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την εαρινή περίοδο.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αλλεργικές αντιδράσεις;

Οι πιο συνηθισμένες αλλεργικές αντιδράσεις είναι η αλλεργική ρινίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα (κνησμός στα μάτια), η κνίδωση και το αγγειοοίδημα, το άσθμα, η φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, τα δερματικά εξανθήματα που προκαλούν κνησμό, η αλλεργία στον νυγμό/τσίμπημα υμενοπτέρων (σφηκών και μελισσών) και η αναφυλαξία.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική στην αντιμετώπιση των αλλεργιών;

Η Ομοιοπαθητική είναι άκρως αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούν οι αλλεργίες, για αυτό και επιλέγεται και ως τρόπος ίασης από μικρούς και μεγάλους.

Η Ομοιοπαθητική ως θεραπευτική πρακτική μπορεί όχι μόνο να εξαλείψει τα συμπτώματα της αλλεργίας αλλά να αντιμετωπίσει και την προδιάθεση που έχει ο οργανισμός στις αλλεργίες.

Καλό είναι ο αλλεργικός να ξεκινήσει την ομοιοπαθητική του αγωγή από τον χειμώνα, ώστε ήδη το αμυντικό του σύστημα να είναι πιο ισχυρό. Μετά από λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού του ασθενούς, ο Ομοιοπαθητικός ιατρός θα επιλέξει το κατάλληλο σκεύασμα για τον ασθενή με σκοπό τη ριζική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μέσα από μία εξατομικευμένη, φυσική, και χωρίς παρενέργειες θεραπεία.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε επικοινωνήστε με την ιατρό σας: https://holisticmd.gr/contact/.

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *