Εφηβεία και Ομοιοπαθητική
Εφηβεία και Ομοιοπαθητική

Η εφηβεία αποτελεί μία καθοριστική περίοδο για κάθε άτομο, καθώς διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Οι ορμόνες βρίσκονται σε έξαρση, ενώ υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, αλλά και εξάρσεις θυμού. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών.

Όταν τα παιδιά διανύουν την περίοδο της εφηβείας, παρατηρώντας τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους, συχνά εκδηλώνουν ανησυχίες και ίσως αισθάνονται άβολα γι΄ αυτές.

Μάλιστα, τόσο λόγω των σωματικών, όσο και των συμπεριφορικών αλλαγών, κάποιες φορές οι έφηβοι οδηγούνται σε αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης και κοινωνικής απομόνωσης, καθώς επηρεάζονται σημαντικά η συναισθηματική τους υγεία.

Στην εφηβεία, δεν είναι λίγες οι φορές που τα άτομα βιώνουν παράλληλα και διατροφικές διαταραχές, κατάχρηση ουσιών και κατάθλιψη.

Οι έφηβοι συχνά επίσης γίνονται πιο απότομοι με τους τρόπους τους κατά την επικοινωνία τους με τους γονείς τους, αλλά και γενικότερα με άλλους ενήλικες, ενώ ξενυχτούν, αντιδρούν σε διάφορες καταστάσεις που βιώνουν, έχουν τις δικές τους μουσικές προτιμήσεις, παρέες, που πολλές φορές τρομάζουν τους γονείς.

Όλα αυτά τα σημάδια δεν θα πρέπει οι γονείς να τα αντιλαμβάνονται ως αρνητικά, καθώς οι έφηβοι προσπαθούν να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο και τη δική τους φωνή στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Προκειμένου να ισορροπήσουν την κατάσταση, προσπαθούν μάλιστα, με τον τρόπο τους, να κερδίσουν την αποδοχή.

Όταν τους ασκείται κριτική ή βιώνουν οποιαδήποτε απόρριψη, συχνά ωθούνται σε βίαιη συμπεριφορά και απομονώνονται. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι έφηβοι που εκδηλώνουν έντονη επιθετικότητα, χτυπώντας τα αδέρφια τους ή και άλλους συνομήλικούς τους, αναπτύσσοντας φοβίες.

Οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν, μαζί και με τις έντονες αλλαγές που βιώνουν στη διάθεσή τους, οι έφηβοι καταρρέουν στις εξετάσεις, προσπαθώντας να διαχειριστούν τις έντονες καταστάσεις στρες και άγχους.

Πώς η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αντιμετωπίσουν τις έντονες καταστάσεις αυτές που βιώνουν;

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να λύσουν ουσιαστικά τα προβλήματα αυτά που τους απασχολούν σε αυτή την ηλικία, προάγοντας την πνευματική τους διαύγεια και την ψυχική τους ηρεμία. Σαν αποτέλεσμα της εξισορρόπησης των συναισθημάτων τους, είναι σε θέση να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στο σχολείο, απολαμβάνοντας παράλληλα και την αλληλεπίδραση με τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Με την Ομοιοπαθητική θεραπεία αποκαθίσταται η πνευματική, ψυχική, και σωματική ισορροπία στον οργανισμό των νέων, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο αμυντικός τους μηχανισμός απέναντι σε τυχόν ασθένειες που τον εξασθενίζουν.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *