Βελονισμός και ημικρανίες
Βελονισμός και ημικρανίες
Τι είναι η ημικρανία;

Είναι μία κοινή νευρολογική διαταραχή. Ουσιαστικά είναι ένας συγκεκριμένος τύπος πονοκεφάλου που μπορεί να προκαλέσει έναν έντονο πόνο, συχνά στη μία πλευρά του κεφαλιού. Συνήθως συνοδεύεται συχνά από συμπτώματα όπως:

  • ναυτία
  • έμετος ή
  • ευαισθησία στο φως.

Η διάρκεια που μπορεί να προκαλέσει μπορεί να είναι για μερικές ώρες (από 4 έως 72 ώρες) ή έως και αρκετές ημέρες.

Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν ημικρανία;

Οι συνήθεις παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της ημικρανίας είναι η:

  • κληρονομικότητα
  • ηλικία
  • το φύλο

Χαρακτηριστικοί παράγοντες έναρξης της ημικρανίας μπορεί να είναι το στρες, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, διατροφικές συνήθειες, η φαρμακευτική αγωγή, η έντονη άσκηση, οι ορμονικές αλλαγές στον κύκλο μίας γυναίκας και άλλα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει  σοβαρή επίπτωση στην καθημερινότητα, όπως την απώλεια της εργασίας του ή την αποχή του από τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τρόποι Αντιμετώπιση ημικρανίας – Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο

Ο βελονισμός αποτελεί μία φυσική επιλογή για την αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Γενικά, είναι μια ασφαλής και σχετικά ανώδυνη θεραπεία, όταν φυσικά γίνεται σωστά από εξειδικευμένους ιατρούς. Μπορεί να υπάρξει ήπιος πόνος σε κάποια σημεία κατά την είσοδο της βελόνας, ο οποίος όμως είναι στιγμιαίος και ανεκτός από τους περισσότερους ασθενείς.

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τη θεραπευτική αξία του βελονισμού σε πολλές παθήσεις και συμπτώματα. Σε κάποια νοσήματα μάλιστα φαίνεται να υπερέχει και των φαρμακευτικών θεραπειών και φυσικά χωρίς τις παρενέργειες αυτών.

Επειδή ο βελονισμός είναι μια καθιερωμένη θεραπεία, με λίγες γνωστές παρενέργειες, μπορεί να είναι μια θετική θεραπευτική παρέμβαση για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από πονοκεφάλους ημικρανίας.

Ο βελονισμός πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένο ιατρό, σε συνδυασμό, εάν χρειάζεται, με φαρμακευτική αγωγή και αφού έχει ολοκληρωθεί η διαγνωστική αξιολόγηση του ασθενούς για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν επαγγελματία με επαρκή εκπαίδευση και διαπιστευτήρια.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Βαλσαμίδου Φωτεινή, Ιατρός Ομοιοπαθητικός

Κιν. Τηλ: 6972599396

Λ. Ποσειδώνος 85 16671 Γλυφάδα,
Χείρωνος 3-5, 11635, Παγκράτι

Email: valsamidouf@holisticmd.gr

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *