Έχετε Κακή Αναπνοή; Φροντίστε το στόμα σας εναλλακτικά!
Η κακή αναπνοή είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα το οποίο επηρεάζει έναν στους τρεις ανθρώπους, ειδικά τις πρωινές ώρες. Όταν το πρόβλημα επιμένει έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας. Ποια είναι όμως τα αίτια που κρύβονται πίσω από μια κακή αναπνοή;
Αιτίες της κακής αναπνοής
- ουλίτιδα
- η κακή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας (πχ τα χαλασμένα δόντια και τα προβλήματα πέψης)
- ξηροστομία
- αλλεργίες
- διαβήτης
- κακή διατροφή (πλούσια σε σάκχαρα και επεξεργασμένα προϊόντα)
- τα προβλήματα πέψης, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως και η χλωρίδα του εντέρου
- χαμηλά επίπεδα πεπτικών ενζύμων
- δυσκοιλιότητα & σήψη των τροφών μέσα στο έντερο
- υπερανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων/τοξίνες
- τροφές που αποσυντίθενται ανάμεσα στα δόντια
- τρόφιμα όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι
- δυσανεξία στη λακτόζη
- η κατανάλωση καφέ & το κάπνισμα
Ποια τρόφιμα μπορούν να μειώσουν την κακοσμία του στόματος;
Βότανα: Ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, ο δυόσμος, το εστραγκόν και το δενδρολίβανο είναι πλούσια σε χλωροφύλλη που συμβάλει στην εξάλειψη της κακοσμίας του σώματος.
Γιαούρτι: Η κατανάλωσή του βοηθά στη μείωση της κακοσμίας. Συγκεκριμένα, όσοι καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι έχουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τερηδόνα.
Μαύρη σοκολάτα: Είναι μια καλή πηγή πολυφαινολών, οι οποίες μπορούν να περιορίσουν τα στοματικά βακτήρια. Κατά συνέπεια, συμβάλει στην απομάκρυνση των μικροβίων και αποτρέπει τη συσσώρευση πλακών που μπορεί να είναι η αιτία της κακής αναπνοής.
Πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βελτιώνει την οδοντική υγεία, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης τερηδόνας καθώς και της κακής αναπνοής.
Τζίντζερ: Προσθέστε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό σκόνη τζίντζερ και χυμό λεμονιού και πιείτε το.
Εσπεριδοειδή: Η βιταμίνη C που υπάρχει σε αυτά τα φρούτα βοηθά στην απομάκρυνση της κακοσμίας του στόματος, ενώ αποτρέπει την εμφάνιση οδοντικών προβλημάτων.
Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής του στόματος;
Η ομοιοπαθητική είναι μια εναλλακτική ιατρική πρακτική που βασίζεται στην αρχή της “ομοιοπαθητικής αρχής,” σύμφωνα με την οποία μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα σε ένα υγιές άτομο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει παρόμοια συμπτώματα σε ένα άτομο που είναι άρρωστο.
Η κακοσμία του στόματος (ή “χαλιτόση του στόματος”) είναι συνήθως το αποτέλεσμα της προκαλούμενης από βακτήρια ξηροστομίας ή προσωρινής κακοσμίας, και η θεραπεία της συνήθως περιλαμβάνει τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής, την αύξηση της πρόσληψης νερού και την επίσκεψη στον οδοντίατρο για αξιολόγηση και πιθανή θεραπεία. Δεν υπάρχουν επίσημες επιστημονικές αποδείξεις ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κακοσμία του στόματος.
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την κακοσμία του στόματος, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία οδοντίατρο για αξιολόγηση και συμβουλές σχετικά με τη θεραπεία και τη στοματική υγιεινή που θα πρέπει να ακολουθήσετε.
Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της κακοσμίας του στόματος με ομοιοπαθητικά φάρμακα
Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ομοιοπαθητικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος, μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο ομοιοπαθητικό για να σας προτείνει κατάλληλα φάρμακα και διαδικασίες. Οι ομοιοπαθητικοί επαγγελματίες λαμβάνουν υπόψη τα συμπτώματα και την ατομική σας ιστορία για να επιλέξουν τα κατάλληλα αντιομοιοπαθητικά φάρμακα, γνωστά και ως “ομοιοπαθητικά αποτελέσματα.
Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η ομοιοπαθητική πρακτική δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ως αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος και πολλοί επαγγελματίες υγείας εξακολουθούν να συνιστούν την καθιερωμένη οδοντιατρική πρακτική για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φάρμακο, συζητήστε το με έναν εξειδικευμένο ομοιοπαθητικό ή έναν οδοντίατρο για την κατάλληλη συμβουλή.
Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.
Φωτεινή Βαλσαμίδου
Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός
2108948406, 6972599396