Αυχενικό σύνδρομο και Ομοιοπαθητική
Αυχενικό σύνδρομο και Ομοιοπαθητική

Ως αυχενικό σύνδρομο χαρακτηρίζεται το σύνολο των εκφυλιστικών αλλαγών που συμβαίνουν στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως δεν αποτελεί αυχενικό σύνδρομο οποιοσδήποτε πόνος εμφανίζεται στην περιοχή του αυχένα, καθώς υπάρχουν κι άλλες αιτίες που προκαλούν πόνο, όπως για παράδειγμα μια κήλη, κάποια φλεγμονή, καθώς επίσης και ψύξη ή πιάσιμο.

Τα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου

Tα συμπτώματα που ταλαιπωρούν συχνά τους ασθενείς με αυχενικό σύνδρομο είναι κυρίως πόνος και ευαισθησία στον αυχένα. Μάλιστα, πολλοί ασθενείς αναπτύσσουν παράλληλα και άλλα νευρολογικά συμπτώματα, και μυϊκή δυσλειτουργία. Ένα ακόμα σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί είναι ο ίλιγγος.

Ο πόνος μπορεί να ξεκινά από τον αυχένα και να περνάει προς την ωμοπλάτη, τον ώμο ή την ράχη, ενώ υπάρχει και η μορφή της αυχεναλγίας που επεκτείνεται στο άνω άκρο μέχρι και τα δάχτυλα.

Αιτίες αυχενικού συνδρόμου

Η κακή στάση σώματος, η πολύωρη εργασία και ακινησία του σώματος μπροστά από τον υπολογιστή, καθώς και άλλες ψυχικές αιτίες μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο μυϊκό σπασμό στην περιοχή του αυχένα.

Η χρόνια μυϊκή σύσπαση που υφίστανται η περιοχή, λόγω υπερβολικής έντασης στο σώμα, κάνει τους περισσότερους ασθενείς να υποφέρουν από το αίσθημα σφιξίματος του σώματος και του στρες που τους καταβάλλει.

Στρες και Ομοιοπαθητική

Μια ζωή που χαρακτηρίζεται από άγχος και κρίσεις πανικού μπορεί να είναι εξαιρετικά εξουθενωτική. Όλοι μπορεί βιώσουμε άγχος ή και κρίσεις πανικού κάποια στιγμή στη ζωή μας, ως συνέπεια μιας ταραχώδους ή αγχωτικής περιόδου. Όταν όμως, το άγχος και οι κρίσεις πανικού γίνονται κανόνας, υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσουν ένα διαρκές αποτύπωμα πάνω μας, να καταστρέψουν την αυτοπεποίθησή μας και να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολική ποιότητα ζωής μας.

Το σώμα μας (δυστυχώς) σωματοποιεί οποιοδήποτε συναίσθημα μας κατακλύζει, είτε θετικό, είτε αρνητικό. Το κακό βέβαια με τα αρνητικά συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης και του στρες, είναι ότι επηρεάζουν αρνητικά το σώμα συνολικά, προκαλώντας διάφορα προβλήματα.

Η αντιμετώπιση του άγχους και των κρίσεων πανικού, αφορά στη λήψη ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τα οποία δεν έχουν καμία εθιστική ή επιβλαβή παρενέργεια στον οργανισμό. Επίσης, ως ολιστική προσέγγιση, η ομοιοπαθητική δεν επιδρά μόνο στα σωματικά συμπτώματα αλλά και στα ψυχικά, βελτιώνοντας τη γενικότερη υγεία, ευεξία και ψυχοσωματική ισορροπία της ασθενούς.

Διαβάστε περισσότερα για το στρες και την αντιμετώπιση με Ομοιοπαθητική εδώ.

Αυχενικό σύνδρομο και Ομοιοπαθητική

Για μια αποτελεσματική θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου με Ομοιοπαθητική, λαμβάνεται από τον εκάστοτε ασθενή ένα αναλυτικό ιδιοσυγκρασιακό ιστορικό, προκειμένου να βρεθούν τα βαθύτερα αίτια.

Με τον τρόπο αυτό η θεραπεία είναι εξατομικευμένη και έχει άμεσα αποτελέσματα στον ασθενή, φυσικά και χωρίς παρενέργειες, ανακουφίζοντας έτσι από τα δυσάρεστα συμπτώματα του συνδρόμου.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *