Καταπολεμήστε την ακμή με την ομοιοπαθητική
Καταπολεμήστε την ακμή με την ομοιοπαθητική

Θέλετε να μάθετε απλούς τρόπους ώστε να καταπολεμήσετε την ακμή με ομοιοπαθητική;

Η ακμή είναι νόσος που προσβάλλει τον τριχοσμηγματογόνο θύλακο. Εμφανίζεται συνήθως στην αρχή της εφηβείας και προσβάλλει μέχρι το 80% του συνόλου των ατόμων. Η ηπιότερη φυσιολογική ακμή που προσβάλλει πολλούς εφήβους διαρκεί 4-5 χρόνια αλλά υπάρχουν και πιο επίμονες περιπτώσεις όπου η ακμή μπορεί να κρατήσει 12 και μερικές φορές και περισσότερα χρόνια.

Για την ακρίβεια είναι μια κοινή δερματική πάθηση που προκαλεί σπυράκια κυρίως στο πρόσωπο, στο μέτωπο, στο στήθος, στους ώμους και στο πάνω μέρος της πλάτης.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες της ακμής, όπως:

 • γενετικοί παράγοντες
 • οι ορμόνες
 • το στρες
 • η υψηλή υγρασία
 • η χρήση λιπαρών προϊόντων προσωπικής φροντίδας

Η ομοιοπαθητική προσφέρει μακροχρόνιες θεραπείες για την πρόληψη του σχηματισμού ακμής, στοχεύοντας στη ρίζα της ασθένειας και τους παράγοντες που την προκαλούν. Επιπροσθέτως, αντιμετωπίζει τις αιτίες των ορμονικών διακυμάνσεων και βοηθά επίσης στη μείωση των οξέων συμπτωμάτων του πόνου, της φλεγμονής και του οιδήματος.

Πόσοι βασικοί τύποι ακμής υπάρχουν;

 • Μαύρα στίγματα
 • Άσπρα στίγματα
 • Μικρά κόκκινα, ευαίσθητα την αφή εξογκώματα (βλατίδες)
 • Σπυράκια (φλύκταινες), που είναι βλατίδες με πύον στις άκρες τους
 • Μεγάλα, συμπαγή, επώδυνα εξογκώματα κάτω από το δέρμα (οζίδια)
 • Επώδυνα, γεμάτα πύον εξογκώματα κάτω από το δέρμα (κυστική ακμή)

Καταπολεμούμε την ακμή με ομοιοπαθητική –  3 εναλλακτικές θεραπείες.

Εναλλακτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής

Κάνουμε κομπρέσες με καλέντουλα

Η καλέντουλα θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για τα προβλήματα του δέρματος. Επίσης, διαθέτει ακόμη αντιφλογιστική και αποτοξινωτική δράση.

καταπολεμήστε την ακμή με ομοιοπαθητική – κομπρέσες

Επιπροσθέτως μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και σαπούνι που περιέχει καλέντουλα.

Δίνουμε έμφαση σε βιταμίνες

Φροντίζουμε να μη λείπουν από τη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε, Α, Β6 και ψευδάργυρο. Η βιταμίνη Α θεωρείται ότι μειώνει την παραγωγή του σμήγματος, η Ε διαθέτει αντιοξειδωτική δράση και η Β6 βοηθάει στο μεταβολισμό των ορμονών και βοηθάει περισσότερο τις γυναίκες που εμφανίζουν ακμή λόγω ορμονικών διαταραχών.

καταπολεμήστε την ακμή με ομοιοπαθητική – βιταμίνες

Τη βιταμίνη Α θα τη βρείτε στα καρότα, το μοσχαρίσιο συκώτι, τη γλυκοπατάτα, στις νιφάδες καλαμποκιού, τη βρόμη και το σπανάκι. Η Ε υπάρχει άφθονη στο ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, το σογιέλαιο, το φυστικοβούτυρο και τα καρύδια. Η Β6 στη μαγιά μπίρας, το συκώτι, το λάχανο, τα αυγά και το πεπόνι.

Χρησιμοποιούμε σταγόνα tea tree

Το tea tree συμβάλει στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

καταπολεμήστε την ακμή με ομοιοπαθητική – σταγόνα tea tree

Επιπλέον, αν θέλουμε να μαράνουμε άμεσα ένα σπυράκι μπορούμε να βάλουμε μια σταγόνα από το αιθέριο έλαιο tea tree πάνω σε αυτό.  Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το έλαιο αδιάλυτο με ένα μπαμπακάκι.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με καταπολέμηση της ακμής με την ομοιοπαθητική μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396