7 απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχεις για την Ομοιοπαθητική θεραπεία.
7 απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχεις για την Ομοιοπαθητική θεραπεία.

Καθώς η Ομοιοπαθητική αποτελεί μία φυσική μέθοδο θεραπείας πολλών παθήσεων δίνοντας μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες αποτελέσματα, στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού ενεργοποιώντας το αμυντικό του σύστημα και την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται.

Καθώς κάποιος ξεκινά την Ομοιοπαθητική θεραπεία, συνήθως μπορεί να έχει ερωτήσεις και απορίες αναφορικά με το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, τον αριθμό των συνεδριών, και άλλα.

Ακολουθούν 7 απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα που αναπτύσσονται για την Ομοιοπαθητική θεραπεία.

  1. Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να δω αποτέλεσμα;

Για να αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την Ομοιοπαθητική θεραπεία, χρειάζονται τo λιγότερο 3 με 5 συνεδρίες, αναλόγως πάντοτε με την περίπτωση και το ιστορικό του εκάστοτε ασθενούς.

  1. Στην περίπτωση που καταναλώσω καφέ χαλάει η συνεδρία;

Σε περίπτωση κατανάλωσης καφέ κατά τη διάρκεια της Ομοιοπαθητικής θεραπείας, δεν επηρεάζεται απαραίτητα η δράση της Ομοιοπαθητικής θεραπείας. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητο ο εκάστοτε ασθενής να εξετάσει το ζήτημα σε συνεργασία με την Ομοιοπαθητικό του.

  1. Πρέπει να διακόψω τη θεραπεία ανάμεσα στις παρακολουθήσεις;

Όχι. Κάθε ασθενής θα πρέπει να είναι συνεπής απέναντι στις οδηγίες του γιατρού του και να ακολουθεί τις απαραίτητες συνεχείς παρακολουθήσεις.

  1. Βλέπω ότι με την πρώτη θεραπεία υπάρχει αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσω;

Ναι, θα πρέπει να εδραιωθεί η θεραπεία. Χρειάζεται χρόνος για να δράσει αποτελεσματικά η Ομοιοπαθητική θεραπεία. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα υποτροπής.

  1. Δεν βλέπω αποτέλεσμα με την πρώτη συνεδρία. Αυτό σημαίνει ότι η Ομοιοπαθητική θεραπεία δεν δουλεύει για εμένα; Οπότε σταματάω την προσπάθεια;

Όχι, πολλές φορές χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έχει αποτέλεσμα η Ομοιοπαθητική θεραπεία. Για τον λόγο αυτό χρειάζονται οι παρακολουθήσεις, καθώς ο κάθε οργανισμός θεραπεύεται στον δικό του χρόνο κάθε φορά.

  1. Αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να πάρω χημικά φάρμακα, πρέπει να σταματήσω την αγωγή;

Όχι, αλλά πάντοτε σε συνεννόηση με τη γιατρό.

  1. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης σταματάω την αγωγή;

Όχι. Έτσι κι αλλιώς, η Ομοιοπαθητική βοηθάει σε οποιοδήποτε θέμα εγκυμοσύνης. Πάντοτε σε συνεννόηση με τη γιατρό.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *