6 συνήθειες που βλάπτουν τα δόντια. Το έντονο βούρτσισμα είναι μία από αυτές!
Τα δόντια χρειάζονται καθημερινή προστασία και πρόληψη για να είναι υγιή! Υπάρχουν συνήθειες που τα βλάπτουν! Ωστόσο, όταν κάποιο πρόβλημα εμφανίζεται, η Ομοιοπαθητική μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του!
1. Οι διατροφικές συνήθειες
Η συνεχής κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών, γλυκών, η συχνή κατανάλωση καφέ, αλκοόλ, αλλά και όξινων φρούτων (όπως τα εσπεριδοειδή), αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στα δόντια, όπως η τερηδόνα.
2. Το κάπνισμα
Το κάπνισμα είναι αιτία εμφάνισης πολλών προβλημάτων, και ένα από αυτά εντοπίζεται και στα δόντια! Κι αυτό γιατί εκτός του ότι ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την κακοσμία του στόματος, παράλληλα επιδεινώνει νόσους όπως η περιοδοντίτιδα.
3. Το έντονο βούρτσισμα
Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας με δύναμη, αυτό δεν σημαίνει ότι τα καθαρίζετε καλύτερα! Αντιθέτως, αυξάνετε τις πιθανότητες διάβρωσης του σμάλτου, ενώ παράλληλα προκαλείτε ερεθισμό στα ούλα και ευαισθησία στα δόντια.
4. Το βούρτσισμα αμέσως μετά το φαγητό
Ο σμάλτος των δοντιών κατά τη διάρκεια του φαγητού γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητος και μαλακός, επειδή το pH του στόματος πέφτει σε χαμηλά επίπεδα. Οι τροφές έχουν οξέα που διαβρώνουν τον σμάλτο των δοντιών, και η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν κατά το βούρτσισμά τους ασκείται περισσότερη δύναμη απ’ όσο χρειάζεται.
Είναι καλύτερο να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, το οποίο θα αυξήσει την παραγωγή του σάλιου και το pH, κάνοντας έτσι το βούρτσισμα των δοντιών ασφαλές. Προτιμήστε να βουρτσίσετε τα δόντια σας 30 λεπτά μετά το φαγητό.
5. Το δάγκωμα των νυχιών και η χρήση των δοντιών ως εργαλεία
Καθώς δαγκώνετε τα νύχια σας, ή όταν χρησιμοποιείτε τα δόντια σας σαν εργαλεία για να ανοίξετε για παράδειγμα ένα μπουκάλι ή μια σακούλα, αυξάνετε τις πιθανότητες να προκαλέσετε τραυματισμούς και μικροσπασίματα στα δόντια σας.
6. Η παράλειψη επίσκεψης στον οδοντίατρο
Για να εξασφαλίσετε την στοματική σας υγεία, θα πρέπει να μην αποφεύγετε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας. Ο τακτικός έλεγχος των δοντιών και του στόματος, είναι σημαντικός εάν θέλετε να διατηρήσετε τα δόντια σας καθαρά, λευκά και υγιή, πόσο μάλλον όταν μπορείτε να προλάβετε τυχόν βλάβες που έχουν ήδη προκληθεί.
Ο ρόλος της Ομοιοπαθητικής στα οδοντικά προβλήματα
Η Ομοιοπαθητική θεραπεία επιτυγχάνεται εφόσον πρώτα έχει εντοπιστεί η αιτία που μπορεί να προκάλεσε κάποιον πονόδοντο ή άλλη βλάβη στα δόντια. Οι βασικές αιτίες εντοπίζονται στην κακή στοματική υγιεινή, στη γενετική προδιάθεση και στην κακή κατάσταση του αμυντικού συστήματος του ασθενή. Έτσι, ο Ομοιοπαθητικός γιατρός μπορεί, με την κατάλληλη θεραπεία, να βελτιώσει το αμυντικό σύστημα του ασθενή, αντιμετωπίζοντας έτσι αποτελεσματικά το οδοντικό πρόβλημα, απουσία παρενεργειών.
Ομοιοπαθητική και ενίσχυση ανοσοποιητικού