Kεφαλαλγίες και Ομοιοπαθητική
Kεφαλαλγίες και Ομοιοπαθητική

Η κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που σχεδόν όλοι εμφανίζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η πιο κοινή μορφή πονοκεφάλου είναι η κεφαλαλγία τάσης και η ημικρανία.

Συνήθως η κεφαλαλγία είναι μονομερής (επηρεάζοντας το μισό μέρος του κεφαλιού) και παλλόμενη (δηλαδή ο πόνος αυξομειώνεται σε ένταση), ενώ διαρκεί από 2 έως 72 ώρες. Κάθε μορφή από ήπια έως έντονη, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κοινωνική ζωή του ασθενούς και γενικά την καθημερινότητά του.

Από τι προκαλούνται οι κεφαλαλγίες;

Οι ημικρανίες πιστεύεται ότι οφείλονται σε ένα μίγμα περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων. Περίπου τα δύο τρίτα των περιπτώσεων των ημικρανιών αποτελούν κληρονομικές παθήσεις.

Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ορμονών μπορεί επίσης να παίζουν κάποιο ρόλο. Οι ημικρανίες επηρεάζουν ελαφρώς περισσότερο τα αγόρια απ’ ό,τι τα κορίτσια πριν από την εφηβεία, αλλά περίπου δύο έως τρεις φορές περισσότερο τις γυναίκες απ’ ό,τι τους άνδρες.

Οι ακριβείς μηχανισμοί που προκαλούν τις ημικρανίες δεν είναι γνωστοί. Ωστόσο, πιστεύεται ότι πρόκειται για νευροαγγειακή διαταραχή.

Πόση διάρκεια έχουν οι κεφαλαλγίες;

Μια κρίση πονοκεφάλου μπορεί να διαρκέσει από κάποια λεπτά έως και ώρες και μέρες. Κάποιοι ασθενείς έχουν σποραδικές κεφαλαλγίες και άλλοι καθημερινούς πονοκεφάλους.

Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε για τις κεφαλαλγίες;

Θα πρέπει να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια όταν παρατηρήσουμε διαφορετική ένταση πόνου από τον συνηθισμένο με εμετούς, πυρετό, ακαμψία αυχένα και μη ανακούφισης του πόνου μετά από λήψη κάποιου αναλγητικού.

Η Ομοιοπαθητική στην αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας

O ρόλος της ομοιοπαθητικής αγωγής στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων έγκειται στη σταδιακή μείωση της έντασης και της συχνότητάς τους, με απώτερο σκοπό να σταματήσουν εντελώς. Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα και ενδυναμώνει παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα και τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, δεν παρουσιάζει υποτροπές και δεν έχει παρενέργειες.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

 

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *