Ομοιοπαθητική και Προστατίτιδα
Ομοιοπαθητική και Προστατίτιδα
Τι είναι προστατίτιδα;

Είναι φλεγμονή του προστάτη που άλλοτε εμφανίζεται σε οξεία και άλλοτε σε χρόνια μορφή.

Πώς προκαλείται η προστατίτιδα;

Ο προστάτης μολύνεται με μικρόβια που μπαίνουν στην ουρήθρα πράγμα που συμβαίνει σε μια ουρηθρίτιδα. Η γενική παραδοχή είναι ότι η προστατίτιδα οφείλεται στα ίδια μικρόβια που προκαλούν και τις ουρολοιμώξεις.

Βέβαια υπάρχει και προστατίτιδα που παρουσιάζεται χωρίς την φανερή παρουσία κάποιας προηγούμενης αιτίας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα μικρόβια που εισέρχονται στον προστάτη μέσω της ουρήθρας προέρχονται από τον γυναικείο κόλπο κατά την διάρκεια της επαφής.

Σε περιπτώση ουρολοίμωξης συμβαίνει παλινδρόμηση μολυσμένων ούρων προς τον προστάτη.

Οξεία προστατίτιδα

Οι ηλικιωμένοι είναι εκείνοι που παρουσιάζουν συχνότερα μία οξεία προστατίτιδα, κατά την οποία εμφανίζουν αιφνίδια έντονα συμπτώματα, όπως είναι ρίγη και υψηλός πυρετός, γενική κακουχία και κυστικά ενοχλήματα όπως κάψιμο στην ούρηση, συχνοουρία και δυσουρία. Παρατηρείται διόγκωση του προστάτη παρουσία οιδήματος. Σχεδόν σε κάθε προστατίτιδα παρατηρούνται θολά ούρα εξαιτίας της παρουσίας άφθονων μικροβίων.

Προστατίτιδα και Ομοιοπαθητική θεραπεία

Καθώς η Ομοιοπαθητική θεραπεία στοχεύει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, μπορεί να θεραπεύσει πλήρως την χρόνια προστατίτιδα.

Για την εύρεση του κατάλληλου και αποτελεσματικότερου Ομοιοπαθητικού φαρμάκου εξετάζεται η ευρύτερη διαταραχή της υγείας του ασθενούς, καθώς και προσθετα συμπτωματα που πιθανόν να παρουσιάζει.

Μέσω της Ομοιοπαθητικής επιτυγχάνεται θεραπεία της οξείας προστατίτιδας άμεσα και χωρίς την εμφάνιση υποτροπών.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *