Ομοιοπαθητική και μυρμηγκιές
Ομοιοπαθητική και μυρμηγκιές
Τι είναι η μυρμηγκιά;

Η μυρμηγκιά είναι μια καλοήθης ίωση του δέρματος. Εκδηλώνεται με την εμφάνιση βλαβών στην επιδερμίδα. Συχνότερες θέσεις εμφάνισης είναι πέλματα, παλάμες, δάκτυλα, ραχιαίες επιφάνειες άκρας χείρας και ποδός, αγκώνες, γόνατα, πρόσωπο.

Τρόπος μετάδοσης μυρμηγκιάς

Η μυρμηγκιά μπορεί να εμφανιστεί παντού στο σώμα, ενώ μεταδίδεται μεταξύ των ατόμων (τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών) κατά την επαφή με μολυσμένο δέρμα ή και μολυσμένες επιφάνειες.

Συμπτώματα της μυρμηγκιάς

Η μυρμηγκιά στα χέρια είναι κατά κανόνα ασυμπτωματική. Η μυρμηκιά των πελμάτων ή των μεσοδακτυλίων των ποδιών μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα πόνου κυρίως λόγω πίεσης, παρόμοιο με αυτό ενός κάλλου.

Είναι επικίνδυνη η μυρμηγκιά;

Η μυρμηγκιά δεν έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας, ωστόσο μπορεί να γίνει ενοχλητική ή να προκαλεί πόνο, όπως για παράδειγμα οι μυρμηκιές που εμφανίζονται στα πέλματα.

Θεραπεία για τη μυρμηγκιά

Για την αποτελεσματική θεραπεία της μυρμηγκιάς λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες όπως η ηλικία του ασθενούς, το σημείο του δέρματος που προσβάλλεται, η ανθεκτικότητα και η διάρκεια της ίωσης και άλλοι.

Ομοιοπαθητική θεραπεία για τις μυρμηγκιές

Με την Ομοιοπαθητική επιδιώκεται η θεραπεία και η μείωση του ιικού φορτίου σε τέτοιο βαθμό ώστε να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού και και να εξαλειφθεί ο ιός.

Ομοιοπαθητική και έκζεμα

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *