Ομοιοπαθητική και αιμάτωμα λόγω χτυπήματος
Ομοιοπαθητική και αιμάτωμα λόγω χτυπήματος

Μετά από ένα χτύπημα, η δημιουργία αιματώματος ή μελανιάς, δηλαδή θρόμβου αίματος κάτω από το δέρμα, είναι τις περισσότερες φορές αναπόφευκτη.

Ένα αιμάτωμα χρειάζεται μερικές εβδομάδες για να εξαφανιστεί εντελώς. Μάλιστα κάποια άτομα είναι πιο ευάλωτα στα αιματώμτα από κάποια άλλα. Κατά την ανάρρωση, ένα αιμάτωμα αλλάζει χρώμα. Η απόχρωσή του είναι αρχικά κοκκινωπή, έπειτα αλλάζει σε μοβ ή μπλε, ενώ στην συνέχεια, πριν εξαφανιστεί, γίνεται πράσινη και κίτρινη.

Ο βαθμός εμφάνισης ενός αιματώματος ποικίλλει ανάλογως της ηλικίας του εκάστοτε ατόμου, αλλά και την ευαισθησία του δέρματός του.

Εκείνοι που φαίνεται να αποκτούν πιο συχνά μώλωπες είναι οι άνθρωποι με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, αλλά και οι ηλικιωμένοι καθώς το δέρμα τους είναι ευαίσθητο στα χτυπήματα.

Συμπτώματα αιματώματος

Τα συμπτώματα ενός αιματώματος είναι κατά κύριο λόγο το πρήξιμο και ο πόνος που προκαλείται στην περιοχή που υπέστη χτύπημα, ειδικότερα κατά το άγγιμα. Οι μελανιές δεν είναι σοβαρές αν είναι μικρές και γίνονται λιγότερο ενοχλητικές όσο περνάει ο καιρός.

Στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα έπειτα από κάποιο τραυματισμό ή χτύπημα στο κεφάλι και στην περιοχή των ματιών είναι πιο σοβαρά, δηλαδή παρουσιάζεται ναυτία ή ζάλη, καθίσταται απαραίτητη η άμεση φροντίδα και θεραπεία.

Ομοιοπαθητική θεραπεία αιματώματος

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο απορρόφησης ενός αιματώματος καθώς και τη δημιουργία του, αν δωθεί για παράδειγμα πριν από κάποιο χειρουργείο αλλά και μετά, την κατάλληλη χρονική στιγμή. Έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις όπου έχει βοηθήσει και σε αιματώματα εγκεφαλικά μετά απο ατύχημα, μειώνοντας έτσι τον χρόνο ανάρρωσης του ασθενούς και εξαλείφοντας τα νευρολογικά συμπτώματα από τα πιεστικά φαινόμενα που οφείλονται στο αιμάτωμα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *