Κολπική φαγούρα. Γνώρισε τις αιτίες.
Κολπική φαγούρα. Γνώρισε τις αιτίες.

H κολπική φαγούρα αποτελεί μια άβολη και πολλές φορές επώδυνη κατάσταση, που έχει ποικίλες αιτίες, χωρίς όμως να χρειάζεται να προκαλείται ανησυχία.

 

Κάθε γυναίκα μπορεί με τη βοήθεια του γυναικολόγου της να προσδιορίσει την αιτία της κολπικής φαγούρας και να βρει εκείνη την θεραπεία που θα είναι αποτελεσματική.

  • Δερματικές παθήσεις (π.χ. έκζεμα)
  • Υπερβολικό άγχος και ψυχικές διαταραχές που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούν λοιμώξεις και μολύνσεις.
  • Μυκητίαση η οποία ως λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει μόλυνση από ιό ή να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό.
  • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (π.χ. χλαμύδια, γονόρροια, έρπης γεννητικών οργάνων, τριχομονάδες).
  • Κολπίτιδα λόγω ανισορροπίας των βακτηρίων του κόλπου ή μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση.
  • Συχνές κολπικές πλύσεις που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να διαταράξουν την ισορροπία του pH του κόλπου.
  • Ψωρίαση

Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί τη βασικότερη αιτία εμφάνισης δερματικών παθήσεων, καθώς ένας υπερευαίσθητος οργανισμός μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση εσωτερικών νόσων με τη μορφή κάποιας αλλεργίας, κνησμού ή εκζέματος.

Ακόμη, ένα εξασθενημένο ορμονικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει διάφορα δερματικά προβλήματα και παθήσεις όπως γυροειδής αλωπεκίαση, ξηροδερμία, ψωρίαση κ.λπ.

Η Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων, βοηθώντας τον οργανισμό να αυτοθεραπευτεί ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα στο σύνολό του.

Με την Ομοιοπαθητική μπορούμε να εξαλείψουμε τις υποτροπές, να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού, φυσικά χωρίς καμία παρενέργεια.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *