Καρδιακές αρρυθμίες και Ομοιοπαθητική
Καρδιακές αρρυθμίες και Ομοιοπαθητική
Τι είναι οι καρδιακές αρρυθμίες;

Οι καρδιακές αρρυθμίες ουσιαστικά ορίζονται ως ένας ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός, ο οποίος ίσως να προκαλεί κάποιο δυσάρεστο και ενοχλητικό αίσθημα στον ασθενή. Η καρδιά μπορεί να χτυπάει είτε πολύ γρήγορα είτε πολύ αργά.

Όταν οι καρδιακές αρρυθμίες συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα μπορεί να προκαλούν συχνές ταχυκαρδίες, πόνο στο στήθος, αλλά και ζαλάδες. Ωστόσο, μερικές καρδιακές αρρυθμίες δεν φέρουν συμπτώματα, αντ’ αυτού εντοπίζονται κατά τη διάρκεια κάποιας κλινικής ή καρδιολογικής εξέτασης.

Ο ασθενής, καθώς νιώθει τους παλμούς, μπορεί να περιγράφει το αίσθημα αυτό ως ένα έντονο βάρος στο στήθος, ως φτερούγισμα κ.λπ. Μπορεί να είναι πραγματικά κάτι βασανιστικό για τον ασθενή, προκαλώντας του επιπλέον άγχος, θλίψη, αγωνία, και φόβο για τη ζωή του.

Συμπτώματα καρδιακών αρρυθμιών   
  • Φτερούγισμα στο στήθος
  • Ταχυκαρδία
  • Βραδυκαρδία
  • Πόνος στο στήθος
  • Δύσπνοια
  • Ζαλάδα
  • Λιποθυμία ή τάση για λιποθυμία
Ομοιοπαθητική και Προστατίτιδα
Αντιμετώπιση της καρδιακής αρρυθμίας με Ομοιοπαθητική

Αρρυθμίες που μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική είναι κυρίως επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής και έκτακτες κολπικές ή κοιλιακές συστολές που μπορεί πολλές φορές να οφείλονται σε στρες εφόσον φυσικά έχει γίνει ο αναγκαίος καρδιακός έλεγχος και έχουν αποκλειστεί άλλα παθολογικά αίτια όπως διαταραχές ηλεκτρολυτών, στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια κ.ά.

Με την Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζονται συμπτώματα που έχουν τόσο οργανική όσο και λειτουργική αιτιολογία. Ουσιαστικά προσδιορίζεται και αντιμετωπίζεται το σύμπτωμα αιτιολογικά, αναγνωρίζοντας πώς το σώμα αντιδρά σε βαθύτερες ψυχοδιανοητικές παθήσεις. Τέλος, επιτυγχάνεται θεραπεία απουσία παρενεργειών στον οργανισμό του εκάστοτε ασθενούς.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *