Βελονισμός και διακοπή καπνίσματος
Βελονισμός και διακοπή καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε καπνιστής. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά μέσα που συμβάλλουν επιτυχώς σε αυτόν τον στόχο.

Ο βελονισμός είναι ένα από τα πιο χρήσιμα μέσα που μπορεί να υπηρετήσει τον στόχο της διακοπής του καπνίσματος για τους καπνιστές, συντελώντας αποτελεσματικά στη διάσπαση του κύκλου εθισμού τους.

Κατά τον βελονισμό, εξαιρετικά λεπτές βελόνες εισάγονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος με σκοπό την τόνωση και βελτίωση της ροής ενέργειας σε ορισμένες περιοχές. Η τεχνική είναι ανώδυνη.

Οι βελόνες διεγείρουν τη ροή της qi (chee) ενέργειας σε όλο το σώμα, συμβάλλοντας έτσι στη ρύθμιση των φυσικών συστημάτων του σώματος. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τις βελόνες, αλλά αυτές που χρησιμοποιούνται κατά τον βελονισμό είναι εξαιρετικά λεπτές και η εισαγωγή τους γίνεται ελάχιστα αντιληπτή από το άτομο.

Ο βελονισμός λειτουργεί βοηθώντας στη ρύθμιση της φυσικής ροής της ενέργειας του σώματος του ατόμου και στη μείωση του πόθου του για νικοτίνη. Συμβάλλει έτσι στην ηρεμία του μυαλού, στη χαλάρωση και στην απαλλαγή του από τις διάφορες ανησυχίες που πιθανόν να το απασχολούν. Ακόμη, ο ρόλος του βελονισμού είναι καθοριστικός στην ενίσχυση της λειτουργίας των πνευμόνων, καθαρίζοντάς τους από τα υπολείμματα νικοτίνης

Το κάπνισμα προσφέρει στο άτομο γρήγορη χαλάρωση, αλλά αυτό είναι ουσιαστικά ένα “ψεύτικο όφελος”, καθώς οι παρενέργειες του καπνίσματος είναι πιο επιζήμιες από τα αισθήματα άγχους που καλείται το άτομο να υπομείνει κατά τη διακοπή του.

Ένα από τα ισχυρότερα οφέλη μιας συνεδρίας βελονισμού είναι ο τρόπος που ηρεμεί το μυαλό του ατόμου, απελευθερώνοντάς το από το άγχος. Οι άνθρωποι συχνά καπνίζουν για να καλύψουν τα συναισθήματα που δεν επιθυμούν να αισθάνονται ή να αντιμετωπίζουν. Ο βελονισμός βοηθά στην ασφαλή μετακίνηση αυτών των συναισθημάτων από το σώμα.

Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει να διακόψουν το κάπνισμα με τη βοήθεια του βελονισμού, μαρτυρούν ότι έχουν πιο ξεκούραστο ύπνο, κοιμούνται ευκολότερα και περισσότερο μετά από μερικές συνεδρίες με βελονισμό.

Τέλος, ο βελονισμός βοηθάει στη φυσική απομάκρυνση των υπολειμμάτων πίσσας και νικοτίνης από το σώμα. Αυτό επιτρέπει στους πνεύμονες να αισθάνονται ελαφρύτερα, ενώ η φωνή αρχίζει να γίνεται λιγότερο βαριά, ο βήχας σταδιακά να υποχωρεί και η πέψη της τροφής να βελτιώνεται.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *