Αδυνάτισμα με Βελονισμό
Αδυνάτισμα με Βελονισμό

Ο Βελονισμός είναι μια θεραπευτική τεχνική που βασίζεται στην τοποθέτηση λεπτών βελονών σε καθορισμένα σημεία του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειες μας για αδυνάτισμα. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος σημαντικό ρόλο παίζουν μερικοί ενεργειακοί δρόμοι που σχετίζονται με τις διαδρομές βασικών νεύρων ή ομάδων νευρώνων που στον βελονισμό ονομάζονται «μεσημβρινοί».

Στη διαδρομή τους υπάρχουν μερικά σημεία, στα οποία, επεμβαίνοντας με μηχανικό ερεθισμό (στην περίπτωση του βελονισμού εισάγοντας βελόνες στο δέρμα σε συγκεκριμένο βάθος) βελτιώνουμε τη διαταραγμένη ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία του βελονισμού βασίζεται στην αρχή της αποκατάστασης της ισορροπίας της ενεργειακής κατάστασης του σώματος με τη ρύθμιση της ροής του Qi (Τσι) στους αντίστοιχους μεσημβρινούς και τα σημεία βελονισμού. Ο βελονισμός απομακρύνει τη στασιμότητα ή το μπλοκάρισμα της ενέργειας και αποκαθιστά μια κατάσταση ισορροπίας.

Ποια τα οφέλη του βελονισμού στο αδυνάτισμα;

Ο Βελονισμός είναι άκρως αποτελεσματικός στο αδυνάτισμα, στη μείωση της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της χαλάρωσης. Ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά τα οφέλη του βελονισμού στο αδυνάτισμα:
– Κινητοποιεί και ρυθμίζει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, αυξάνοντας τις καύσεις και δρα συνολικά, προσφέροντας παράλληλα και σύσφιξη.
– Μειώνει την όρεξη και τη διάθεση για κατανάλωση γλυκών.
– Μετριάζει τις βουλιμικές κρίσεις.
– Δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην έκκριση των ορμονών της ομορφιάς και της μακροζωίας, όπως η σεροτονίνη και οι ενδορφίνες.
– Παράλληλα με το αδυνάτισμα, μπορεί να θεραπεύσει και άλλες παθήσεις, όπως πχ. η αϋπνία.
– Προσφέρει ένα αίσθημα ευεξίας.

Πώς εφαρμόζεται ο Βελονισμός με σκοπό το αδυνάτισμα;

Στην αρχή, ο ιατρός θα λάβει ένα πλήρες ιστορικό του ασθενούς ώστε να κατανοήσει τις καθημερινές συνήθειες του ατόμου, και καθορίζει μία εξατομικευμένη θεραπεία με τα σημεία του σώματος στα οποία θα εφαρμοστεί ο βελονισμός με σκοπό το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εφαρμόζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών, είτε ολιστικά είτε τοπικά. Όλες οι θεραπείες είναι ανώδυνες και συνήθως απαιτείται ένας μήνας για την ολοκλήρωσή τους, ανάλογα βέβαια με την έκταση του προβλήματος. Παράλληλα, δίνονται οδηγίες για υγιεινή διατροφή και σωματική δραστηριότητα.

Ο βελονισμός απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένους γιατρούς.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ.

Φωτεινή Βαλσαμίδου

Οικογενειακός Ιατρός – Ομοιοπαθητικός

2108948406, 6972599396

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *