Έρπης γεννητικών οργάνων και Ομοιοπαθητική
Έρπης γεννητικών οργάνων και Ομοιοπαθητική

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων αποτελεί μια λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα ή HSV. Είναι πολύ μεταδοτική, ωστόσο δεν κλινδυνεύει η ζωή του ασθενούς.

Υπάρχουν δύο τύποι HSV, ωστόσο ο HSV τύπου 2 αποτελεί την συνήθη αιτία του έρπητα των γεννητικών οργάνων, ο οποίος μπορεί επίσης εύκολα να μολύνει το στόμα κατά την σεξουαλική επαφή.

Τις περισσότερες φορές, η μετάδοση γίνεται εύκολα όταν βρίσκονται σε έξαρση οι φυσαλίδες, όμως ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα, η μετάδοση είναι εύκολη κι από άτομο που δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. Συχνά μεταδίδεται με τον στοματικό έρωτα, όταν ο ένας από τους δύο έχει έρπη είτε στα γεννητικά όργανα είτε στο στόμα.

Η διάρκεια της νόσου μπορεί να ποικίλλει, καθώς είναι πιθανό να διαρκέσει από 5 μέχρι και 20 ημέρες. Συχνά, μάλιστα υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να προηγούνται της νόσου, όπως πόνος στους γλουτούς ή στα γόνατα και κνησμός/φαγούρα στα γεννητικά όργανα.

Αιτίες εμφάνισης έρπητα γεννητικών οργάνων

Η εμφάνιση της νόσου του έρπητα των γεννητικών οργάνων οφείλεται σε έναν ιό, ο οποίος εισχωρεί στο δέρμα, χάρη στην ύπαρξη κάποιων πολύ μικρών ρωγμών του δέρματος. Όταν τα συμπτώματα υποχωρούν, ο ιός μεταφέρεται σε νευρικά κέντρα, κοντά στους γλουτούς, προκαλώντας νέα έξαρση καθώς έχει ενεργοποιηθεί ξανά.

Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, σε συνδυασμό με το έντονο άγχος και στρες, ή την ψυχική πίεση που πιθανόν να βιώνουν τα άτομα, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης της νόσου.

Συμπτώματα εμφάνισης έρπητα γεννητικών οργάνων

  • Επώδυνες φυσαλίδες με κίτρινο υγρό
  • Φαγούρα
  • Τσούξιμο
  • Πυρετός
  • Δυσφορία και κακή διάθεση
  • Πόνος στους μηρούς και στα γόνατα
  • Πόνος στον κόλπο/πέος
  • Κολπικές εκκρίσεις
  • Επώδυνη ούρηση

Η φυσιολογία του ιού είναι τέτοια που μπορεί αυτός να ενεργοποιηθεί ξανά στην περίπτωση που ο οργανισμός βρεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων διαφορετικών πάντοτε για κάθε ασθενή. Μπορεί, ανάλογα κάθε φορά με την περίπτωση, να εκδηλώνονται συμπτώματα, τα οποία είναι ενοχλητικά, αλλά άλλωτε μπορεί και να μην εμφανίζονται.

Το πόσο συχνά εμφανίζονται υποτροπές, αλλά και με ποια ένταση, εξαρτάται από το εκάστοτε άτομο και την φυσιολογία του. Μάλιστα όταν οι υποτροπές αντιμετωπίζονται σωστά, τείνουν να μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Έρπης γεννητικών οργάνων και Ομοιοπαθητική

Με την Ομοιοπαθητική διεγείρεται η άμυνα του οργανισμού και έτσι παρεμποδίζεται επιτυχώς ή και θεραπεύεται ο απλός έρπητας. Μάλιστα, όταν ο οργανισμός λειτουργεί κανονικά, ο έρπης εμφανίζεται όλο και πιο αραιά μέχρι που τελικά επιτυγχάνεται η αποτελεσματική του αντιμετώπιση.

Η Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τον έρπη των γεννητικών οργάνων, βοηθώντας τον οργανισμό να αυτοθεραπευτεί ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα στο σύνολό του.

Με την Ομοιοπαθητική μπορούμε να εξαλείψουμε τις υποτροπές της νόσου του έρπητα, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού, φυσικά χωρίς καμία παρενέργεια.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *